Той има качества, но в парламентарната демокрация е важно мнозинството.

...
Той има качества, но в парламентарната демокрация е важно мнозинството.
Коментари Харесай

Даниел Смилов: От ГЕРБ има добра новина. Борисов да прехвърли властта и да се отстрани Гешев 

Той има качества, само че в парламентарната народна власт е значимо болшинството. Неприемливо е предлагането на ГЕРБ, само че има прогрес.  

Трябва да се върви към две посоки- действително прекачване на власт от Борисов към други младежи. Другата линия е те /ГЕРБ/ да кажат, че са съществени за правосъдна промяна и да заемат позиция за премахване на Гешев. Може нещо такова да се направи.

 

В Международните ни сътрудници явно има съмнение към корупцията у нас. 

Това, което става е невиждано - има поредност от избори, задават се пети в период от две години. Това приказва за рецесия. Никой не е предвиждал, че служебните държавни управления може да се употребяват толкоз постоянно. Това би трябвало да се намерения дали би трябвало да остане. Но огромната рецесия е в партиите. Има неспособност на избрани партии да се реформират и да видят огромните си недостатъци.

 

Президентът може съдържателно да повлияе на политиката. Ако избере Българска социалистическа партия значи, че вървим към предварителни избори. Ако избере БВ, това отворя порти към така наречен хартиена коалиция плюс БВ. Ако избере Демократична България се отворя въпросът за болшинство сред Политическа партия и Демократична България. Това са разнообразни сюжети,  от Радев зависи към кой ще се отправим. 

Има тактика да се каже - всички са маскари. Това е неприемливо в една народна власт. Много хора считат такава политика за неприемлива. 

Доц. Наталия Киселова добави: 

В 1991 година концепцията е била, че ще има повече от две партии, които да въздействат върху политическата система. В момента виждаме партийна система, която е фрагментирана. Има боричкащи се партии, които могат да се сведат до две. Въпросът е дали с или без ГЕРБ. От Радев зависи дали ГЕРБ ще бъде държан вън от изпълнителната власт. 

ГЕРБ отделиха Българска социалистическа партия от Политическа партия и Демократична България, които бяха антигерб блок. Сега се пробват да отделят Политическа партия от Демократична България. Задачата пред Радев не е дали ще има избори и по какъв начин да се отиде на избори без провалите върху партийната система да са съществени. Предполагам, че тези въпроси са били обсъждани на срещите с Радев. 

 

В този парламент още в изборната нощ Политическа партия споделиха, че ще са съпротива. За страдание обърнахме малко внимание на това, което се оферираше. В проектопрограмата на Политическа партия периодите са много нереалистични, част от измененията изискваха конституционна смяна. А това е нещо нереалистично - делене на Висш съдебен съвет на два органа.  

Затягането на партиите е главната задача пред тях. Държавата ни има незабавни въпроси - да стартират интензивно да действат институциите. 15 органа са с изтичащ или изминал мандат. Важно е дали желаеме да живеем по този начин, както сред 2009 и 2021 г. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР