Той и колегата му д-р Христо Кунчев обвинени за причиняване

...
Той и колегата му д-р Христо Кунчев обвинени за причиняване
Коментари Харесай

Заловеният с наркотици лекар племенник на Антонина Стоянова

Той и сътрудника му доктор Христо Кунчев упрекнати за причиняване на гибел заради лекарска небрежност на 77-годишна жена

Племенникът на някогашната първа дама на страната Антонина Стоянова – 44-годишният доктор Борис Кузманов, е задържаният за владеене на опиати в Пловдив, оповестява TrafficNews. 

Автомобилът на акушер-гинеколога е бил спрян за инспекция от служители на реда от 6-то районно управление (на МВР) в града. В колата му са открити няколко разнообразни типове дрога, измежду които 10 топчета хероин.  

Медицинският експерт изрично отказал да бъде тестван с механически средства за приложимост на алкохол и опиати, както и да се подложи на кръвна проба. Арестуван е за 24 часа, следва да стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането до 72-часа и да изиска непрекъснат арест.

Това не е първото нарушение на медика. Той и сътрудника му доктор Христо Кунчев бяха упрекнати за причиняване на гибел заради лекарска небрежност на 77-годишната Елена Венкова. Двамата са оперирали пациентката на 18 септември 2009 година След като излиза от упойката, дамата получава болки в корема. Тогава доктор Кузманов й прави проучвания с ехограф и схваща, че в корема на дамата се събира течност. На околните било обяснено, че това е обикновено. По-късно обаче болките станали нетърпими и гинекологът изписал хапчета за по-добра перисталтика. На идващия ден двамата лекари разбрали, че пациентката е направила перитонит. Наложило се наново да я оперират и тогава открили, че матката е пробита от предната хирургическа намеса. Взели решение да я отстранен. Три дни след интервенцията Елена Венкова умряла. Двамата получиха по година и половина затвор условно. Делото мина три пъти през Окръжен съд, два пъти през Апелативен и един път през Върховен. В последна сметка след 9-годишна правосъдна сага през октомври 2018 година бяха оправдани.

Две години след гибелта на пациентката, през юни 2011 година, пък доктор Борис Кузманов бе хванат с 11 грама хероин - към 300 дози, на влизане в клиниката, в която практикуваше. Бяха му повдигнати обвинявания за владеене на опиати, само че бе освободен от съда с парична гаранция. Пред съда тогава той сподели, че е протегнал ръка към опиатите след претърпяната драма с Елена Венкова..

В момента доктор Кузманов е постоянен член на Българския лекарски съюз. Според информация в регистъра, медикът работи като учител, има и правото да практикува като акушер-гинеколог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР