Той е сред избраните членове на пленарните заседания на Конференцията

...
Той е сред избраните членове на пленарните заседания на Конференцията
Коментари Харесай

Илхан Кючюк с мисия за бъдещето на Европа

Той е измежду определените членове на пленарните съвещания на Конференцията за бъдещето на Европа Евродепутатът е посочен поради усърдната си работа в Комисията по външни работи на Екологичен потенциал и ще дава отговор по предпочитаната ос „ Europe in the world ”
Евродепутатът Илхан Кючюк е определен да съставлява групата „ Обнови Европа ” в пленарната секция на Конференцията за бъдещето на Европа. Спрямо размера си, всяка политическа група в Екологичен потенциал има право да излъчи избран брой евродепутати, които да я съставляват по време на пленарни съвещания. Това е голям триумф за българския политик, тъй като той е измежду 108-те представители, които ще вземат присъединяване в пленарните съвещания.

Дискусиите по време на съвещанията ще бъдат структурирани тематично към рекомендациите на гражданските панели и информацията, събрана от многоезичната цифрова платформа. Платформата е единственото място, където ще се събира, проучва и разгласява информация от всички свързани с Конференцията прояви.

Съпредседателят на Изпълнителния съвет на Парламента Ги Верхофстад съобщи:  " Конференцията ще бъде доста повече от упражнение по чуване. Тя ще бъде метод за фактически присъединяване на жителите в очертаването на нашето общо европейско бъдеще. Основите са положени: цифрови и съвещателни демократични опити, които в никакъв случай до в този момент не са били тествани на ниво Европейски Съюз. Ще подсигуряваме, че по-късно техните паники и оферти ще получат политически отговор. ”

Евродепутатът Илхан Кючюк е първият български член на Екологичен потенциал, който даде началото на българското присъединяване в Конференцията за бъдещето на Европа с онлайн събитие, което се организира на 11 май. Според него Конференцията за бъдещето на Европа е значима, тъй като във време на промени дава опция на европейците да  изразят  упованията си от Европейския съюз, с цел да го приспособяват към бъдещето. Този диалог ще бъде воден от жителите, от всяко кътче, с разнообразни гледни точки. Идеята за представителна народна власт няма да бъде сменена, в противен случай – тя ще бъде подсилена. Участие в онлайн конференцията, проведена от българския политик взеха съпредседателят на Изпълнителния съвет на Парламента Ги Верхофстад и зам.-председателят на Комисията по народна власт и демография Дубравка Шуица.

Скоро Изпълнителният съвет ще дефинира датата за първото пленарно съвещание на Конференцията. Подготовката за гражданските панели е почнала, а броят на участниците и деянията на многоезичната цифрова платформа на Конференцията нараства. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР