Той е Христо Илчев, оцелял след повече от три часа

...
Той е Христо Илчев, оцелял след повече от три часа
Коментари Харесай

,,За мен са герои! Двама човека, теглиха ме по пясъка“: Рибарят, оцелял по чудо, търси своите спасители

Той е Христо Илчев, оживял след повече от три часа в ледените морски води до Китен. Екип на bTV го намира в дома му в Ямбол часове откакто е изписан от болничното заведение.
В утрото на осми май с приятеля си Недко влизат във вътрешността в морето с моторна лодка, само че уловът е слаб и вземат решение да се прибират. Тогава ги връхлита голяма вълна, която залива лодката.
„ Голямата вълна заля и го удари. Същата вълна удари и мене, зъбите си счупих, краката си натроших. Голяма вълна, ние не можахме да я забележим, не бяхме с носа към вълната, в случай че бяхме с носа нищо нямаше да стане, лодката щеше да си мине. Лодката се изпълни с вода и тогава се обърна “, споделя Христо Илчев.
„ Викам, „ Недко, хвани се, ще дойда при теб, хвани се. “ Отидох, хванах го и го измъкнах. „ Викам, дръж се ей тук. Не ти би трябвало багаж, всичко потъва, всичко потъва “, спомня си още той.
Борбата за живот измежду водите на бурното море продължава с часове. Христо прави всичко, с цел да избави приятеля си.
„ Качих Недко на носа, то носа се вижда. Викам “Дръж се тук, на мен. “ сякаш не беше толкоз студено, плюс това бяхме с жилетки.
Викахме за помощ, но то не се чува. Отгоре е видял несъмнено и е споделил, че ние сме там, другояче огромни талази, огромно знамение “, споделя рибаря.
Христо твърди, че знамение е изпратило спасители към тях. Бедстващите мъже са видяни от двама риболовци от Карнобат, които рискуват и пускат лодка в бурното море, с цел да ги извадят. Това са последните мемоари на Христо, след което губи схващане и едвам в болничното заведение схваща, че приятелят му се е удавил.
“Дрехите ми бяха задачите в пясък и не могат да ме вдигнат, те са двама индивида, по пясъка ме теглят. Искам да ги видя. Аз ще ги намеря, ще отида в Карнобат, в полицията няма по какъв начин да не ги знаят кои са. За мен са герои, това са герои “, споделя Христо Илчев.
Загиналият 62- годишен мъж работи като шлосер в Ямбол, има жена и щерка. Лодката била негова сбъдната фантазия. Купил я предходната година, а Христо му оказал помощ да я избере, след това се снимали за спомен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР