Той беше щастлив, че успя да изчисти името си Италия загуби

...
Той беше щастлив, че успя да изчисти името си
Италия загуби
Коментари Харесай

Теодора Стефанова: Берлускони ми се обади последно от болницата, за да ми благодари за приятелството


Той беше благополучен, че съумя да почисти името си

Италия загуби един извънреден човек и водач Силвио Берлускони. Той претърпя доста изменничества, пребори рака, беше осъждан, упрекван, само че постоянно се изправяше. Беше същински мъж и държеше на името и достойнството си. Именно по тази причина и ориста съумя да му даде късмет да потвърди пред целия свят невинността си и добротата си. Негова упора през последните 30 години беше българката Теодора Стефанова, по-известна у нас като гадателката на Берлускони. Между двамата цареше същинско другарство, което рядко се среща в днешно време. Именно по тази причина потърсихме госпожа Стефанова да ни опише какъв беше Силвио Берлускони отвън прожекторите, подобен какъвто малко на брой го познаваха.

Теди, Италия загуби един извънреден човек, водач, политик и предприемач - Силвио Берлускони. Разкажи ни какъв беше той отвън прожекторите?

- Италия загуби един извънреден човек с голяма харизма, доста образован, с голямо сърце и душа. Той беше едно дете в остаряла душа. Имаше доста отворени канали, беше доста сензитивен и не инцидентно над вилата му Чертоза се следиха доста астероиди, които зареждат с една особена сила. Той беше доста близо до хората и с доста развито възприятие за комизъм.

Силвио беше обичан на всички - от младите до най-възрастните. Намираше общ език с всеки, искаше да помогне на всеки и първото нещо, което питаше хората е с какво би могъл да им помогне. Успяваше да накара и непознатите да се усещат добре в компанията му. Извън прожекторите беше Силвио, беше приятелят, беше занимателен - разказваше вицове, обичаше да ни разсмива, беше натурален и автентичен. Беше невероятно да не се заразиш от чара и усмивката му, от отношението и държанието му, беше същински джентълмен.

Прекрасен татко и дядо беше. Беше огромен оптимист, постоянно успяваше да вдъхне кураж и религия и с доста развито възприятие за правдивост. Винаги отстояваше правилата и полезностите си. Силвио беше доста образован човек с действителна преценка на обстановките. Неговият живот не е бил по никакъв начин лек. Когато влиза в политиката са едни от най-тежките му стадии в живота. Той беше най-преследвания мъж и политик на Планетата, с всички тези скалъпени и измислени обвинявания.

Когато за последно се чухме по телефона и му бяха дали да ми се обади от болничното заведение, искаше да ми благодари за това, което му бях споделила преди години, че ще почисти името и престижа си и всички обвинявания ще отпаднат и ще бъде почтен и оневинен пред целия италиански народ и пред целия свят. Той доста държеше на личността си, на себе си, на възприятието си за правдивост, което чакаше толкоз доста години да се случи. И това се случи. Така, че в никакъв случай няма да не помни този миг.

Беше му доста тежко поради този интервал. Тогава го преследваха, осъдиха, унижиха, накарах го да напусне поста като Министър-председател и какво ли не претърпя той и фамилията му, децата му. В този миг се бореше и с израстък на простата и тази сложна борба завоюва и оздравя и се върна още по-силен. През всички тези години искаше да направи и сътвори цяла дясна партия, съумя да сбъдне фантазията си, без значение компликациите и измените. Той умееше да прости. Успя да сплоти всички макар разликите им.

Той обичаше доста Италия и искаше да я направи доста мощна и добре развита. Няма да не помни като ми споделяше „ Теодора има едни комунисти, които ме преследват и ми унищожиха престижа и живота и преминавам през доста тежък интервал " и тогава му бях огромна опора и му споделях какво виждам, че всичките обвинявания ще отпаднат и ще бъде почтен. Всичко това се случи. Повтарям го, тъй като това е доста значим стадий от живота му.

Как те срещна ориста с него?

- През далечната 1992 година се срещнах с него посредством майка му Роза и посредством дамата, която му чистеше къщата. Тогава отидох на празника на „ Милан " и там се запознахме, там ме предложения на масата, започнах да му описвам историята пред всички. Той доста се впечатли. Направих му консултация. Вечерта се забавлявахме, без да чакам нищо. Така на 16-ти януари 1993 година ме поканиха в неговата телевизия в най-гледаното предаване „ Маурицио Костанцо шоу ". Там беше спортният шеф, който се занимава с футбол и по този начин ме харесаха и ми предложиха работа. Така към този момент 30 години върша телевизионна кариера. Благодаря му, че повярва в мен, даде ми опция да работя и оправдах доверието му, с което съм доста горда и удовлетворена от себе си.

Разкажи ни кое е най-незабравимото ти прекарване с Берлускони, за което малко на брой знаят?

- Те са доста. С него празнувахме всевъзможни празници и персонални и не толкоз. Това да вдигнеш Шампионската купа, да те предложения в Атина на Шампионска лига, да видиш по какъв начин „ Милан " печели - това е паметен миг. Когато пътувах в самолета с всички футболисти с техните съпруги и приятелки, постоянно съм била на естрада ВИП, постоянно съм била с него да обсъждаме и политически и персонални тематики.

Това, че ме предложения на почивка да бъда с него в неговата вила Чертоза в Сърдения. Тук желая да благодаря и на госпожа Дарина Павлова, тъй като когато предложения и нея в Чернето и в Аркура аз бях с нея и по този начин имах опция повече да си приказвам със Силвио. Тогава тя направи грандиозния план в неговата телевизия - описа за 10 разнообразни истории на хора, живеещи в Америка и пожъна голям триумф.

Самият президент на Италия я награди и Силвио беше доста горделив, че тя съумя. Той доста вярваше в нея, поддържаше я, почита децата й. Искам да ти кажа, че това не се среща всеки ден. Няма по какъв начин да не не помни тези моменти, да бъда две седмици в неговата вила и да се заредя с прелестна сила и да бъда в такава компания с Берлускони. Щастлива съм, че Бог ме срещна с него.

Успя ли Силвио Берлускони да сбъдне фантазиите си и остана ли нещо незавършено?

- Да, той съумя да сбъдне всичко. За жал мечтаеше да види „ Монца " по какъв начин печели шампионата и да бъде в челната тройка на Шампионска лига, само че това не го дочака. Малцина знаят, че „ Монца " даже не беше в серия А, а той съумя да направи мощен тим. Имаше и доста фантазии за европейския парламент. Той беше доста горделив с Джорджа Милиони по какъв начин ръководи страната и съумя да съобщи своите заръки. Дори неговите съперници са доста тъжни, тъй като една ера си отиде. Един популярен човек си отиде.

Какво ще се случи с футболния му клуб „ Монца "?

- Футболният му клуб ще има опция да се класира в първите 4 места в идващия сезон. Галиани няма да остави по този начин нещата и ще продължи да управлява клуба и да направи една добра селекция. Телевизията му също ще продължи да съществува. Неговият наследник я управлява с огромна пристрастеност и отговорност.

А какво е бъдещето на Италия?

- В политически аспект считам, че ще има огромни трансформации. Според мен Марина Берлускони ще е идващия водач. Изцяло женски екип ще има опцията да трансформира Италия. Марина не искаше да се занимава с политика, само че Силвио я приготвяше последните години и тя ще има действителния късмет да е идващия популярен водач, стига да пожелае това.

С какво ще запомниш Берлускони?

- Ще го запомня с чара му, с усмивката му. Ще го запомня с честността му и по какъв начин постоянно споделяше, че задачата ми е да оказвам помощ на хората и ме съветваше в никакъв случай да не се трансформирам. Ще остане в нашите сърца за постоянно. Той мечтаеше да види всичките си деца и внуци обединени и дружно. Спомням си по какъв начин преди много години имаше една българска делегация от политици в Италия и желаеха да видят „ Тайната вечеря ".

Оказа се, че има някакви проблеми и не ги пускаха. Тогава се обадих на секретарката на президента Силвио Берлускони, в случай че може да приказвам с него, обясних му всичко. Тогава ми сподели да му изпратя всичките имена и следобяд делегацията посети „ Тайната вечеря ". Спомням си също по този начин по какъв начин Ивайло Петев, беше треньор на националния тим по футбол, и искаше да види „ Милан - Ювентус " и последния миг, когато към този момент всичко беше разпродадено.

Тогава се обадих на Силвио Берлускони, обсъдихме политиката и по-късно му споделих, че Ивайло Петев желае да гледа този мач дружно със брачната половинка си и незабавно им издаде два заема и по този начин съумяха да гледат дербито. Винаги съм се старала да оказвам помощ и да показва България по най-хубавият метод.

Ти му беше дясната ръка и той се допитваше за всичко с теб. Сега на къде?

- От тук нататък много неща ще се трансформират. Ще се преразпределят някои работи, свързани с неговите компании и считам, че всичко задоволително добре е подредил и завещал, тъй че всички да са удовлетворени и децата му и внуците му и хората, на които вярваше и обичаше. Така че нямам доверие да има огромни катаклизми. Всички доста скърбим за него, тъй като той остави доста огромно благосъстояние от препоръки. Ще го носим в душите и сърцата ни. Такъв човек в никакъв случай не умира.

Автор: Сибила Кусева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР