Не вярвам, че като дойде Тръмп, ако изобщо дойде, че

...
Не вярвам, че като дойде Тръмп, ако изобщо дойде, че
Коментари Харесай

Светослав Терзиев: Бойко Борисов може да бъде печеливш, ако Тръмп стане президент

Не имам вяра, че като пристигна Тръмп, в случай че въобще пристигна, че Съединени американски щати ще решат да анулират своите описи по „ Магнитски ", които засягат български политици на доста високо ниво. Няма да го създадат. Това съобщи нощес в изявление за бТВ интернационалният анализатор Светослав Терзиев.

„ Бойко Борисов доста искаше да се снима с Тръмп и го реализира. Беше поканен в Белия дом, имаше бурни ръкостискания и хвалби по какъв начин е бил признат отлично от американския президент. Борисов може да бъде печеливш, в случай че Тръмп стане президент. Крайнодесните сили, доближаващи се до риториката на Тръмп, също ще се усещат печеливши. Всички путинисти чакат с неспокойствие Путин да пристигна на власт ", добави той.

Терзиев е безапелационен, че Европа не се е разделила и не трябва да се притесняваме от това. „ Допреди няколко месеца казусът беше с Унгария и Полша, които имаха характерна политика, различаваща се от общите решения. В Полша смениха ръководството. Почти по същото време - в края на предходната година, се появи различен проблем в Словакия. Той като че ли зае мястото на поляците като сложен събеседник в Европейския съвет. Реално, обаче, не е имало тежки проблеми с Фицо ", разяснява още интернационалният анализатор.

Мартин Табаков регистрира, че главният риск, който произтича от преизбиране на Тръмп е обвързван със склонността му да се сдобри с Путин и да се скара със Си Дзинпин.

„ Това е срещу ползите на Европейски Съюз ", акцентира той.

„ На чисто реторическо равнище няма по какъв начин Путин да не се съгласи със своя главен спонсор. Китай дали за Европейски Съюз съставлява единствено риск, или съставлява и опция? Икономическите връзки сред Европейски Съюз и Китай са водещи. Брюксел, обаче, не съумява да раздели икономическото от политическото. Посещавайки Пекин, Путин се пробва да риторизира общественото партньорство на Китай и Русия ", разяснява Табаков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР