В предаването Още от деня по БНТ Стоил Цицелков, каза

...
В предаването Още от деня по БНТ Стоил Цицелков, каза
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Изборите са доверие. Ако има недоверие в обществото, това е проблем

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Стоил Цицелков, сподели че положителното нещо е, че този Изборен кодекс е същия и Комисията сега съблюдава периодите и може би ще ги направи по-добре от предишния път, когато отменихме машинното гласоподаване в последния миг.

Нито на машините, нито на хартиеното гласоподаване сме създали изчерпателен разбор за какво има толкоз доста недействителни бюлетини, съобщи Цицелков. „ Аз персонално вярвам в машинното гласоподаване. Следя всяка една смяна, обсъждаме със експерти. Проблемът е, че обществото няма, а това е главното. "

Изборите са доверие, безапелационен е Цицелков. „ Ако има съмнение в обществото, това е проблем. И добре е, че с медиите можем да разискваме тези въпроси ".

Страшно е и не трябва да се приказва, че изборите са нечестни, това би трябвало да се потвърди, в случай че някой го твърди, той би трябвало да може да го потвърди, съобщи Цицелков. „ Никога не съм видял проблем с машини, разминаване което би могло да изкриви крайния резултат. С харитя е по-трудно, нашите хартии са много предпазени, мъчно някой ще може да ги подмени. Никога не сме създали засечка ".

Българска национална телевизия, „ Още от деня "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР