Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за

...
Какво предизвика атентата срещу премиера на Словакия и повече за
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Фицо нагнети до червено емоциите в Словакия

Какво провокира атентата против премиера на Словакия и повече за идната аудиенция на Путин в Китай - коментар на някогашния заместител външен министър Милен Керемедчиев.

Словашкият министър председател Роберт Фицо беше прострелян след изнесено държавно съвещание в град Хандлова. По думите на Керемедчиев е обикновено напрежението, което министър ръководителят на Словакия нагнети по време на изборите, да избухне в някаква тенденция.

„ Той пристигна на власт с лозунга „ Нито един патрон повече за Украйна ", с извънредно гневна антимигрантска изразителност, проруски и антиевропейски изявления ", сподели Керемдчиев за поръчките на Фицо. „ Нагнети до алено страстите в Словакия и по тази причина се стигна до атентат ", заключи някогашният заместител външен министър.

Керемедчиев отбелязва, че стопанската система на Русия е минала на военновременни равнища. „ В момента страната стартира да харчи 7,8% от Брутният вътрешен продукт, което се равнява на това, което Съюз на съветските социалистически републики е харчел по време на Студената война ", означи той.

Според някогашния заместител външен министър антимигрантските настроения и войната в Украйна ще са основни при избора на идващите европейски депутати.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР