Това заявява пред Синхуа говорителят на китайското министерство на отбраната

...
Това заявява пред Синхуа говорителят на китайското министерство на отбраната
Коментари Харесай

Китай: САЩ демонстрират мислене от ерата на Студената война

Това декларира пред Синхуа представителят на китайското министерство на защитата Жън Гоцян във връзка огласената в петък от Вашингтон нова национална тактика за защита.

В документа, очертаващ отбранителната политика на Съединени американски щати за 2018 година, се отбелязва, че "междудържавното стратегическо съревнование, а не тероризмът са в този момент първокачествен проблем на националната сигурност ".

В текста се показва, че Китай е "стратегически съперник, който сплашва съседите си посредством хищническа стопанска система и милитаризиране на Южнокитайско море ".

Пред Синхуа Жън Гоцян остро подлага на критика тази политика на Съединени американски щати, която назовава "мислене от Студената война " и "игра без победител ".

Говорителят заявява, че Китай "е поел решително по пътя на мирното развиване и се придържа към отбранителна политика ", като в същото време има "суверенното право " да разполага свои военни в Южнокитайско море.

Според Жън "някои страни не желаят да има мир " там и упорстват "да засилят своите военни сили и наличие там ".

По-рано тази седмица Пекин също подлага на критика Вашингтон, че още живее във времената на Студената война и го упрекна, че Китай не е бил поканен на проведената от Съединени американски щати и Канада среща на 20 страни във Ванкувър, отдадена на казуса със Северна Корея.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР