Това заяви здравният инспектор Ангел Кунчев пред Нова тв.Полицията няма

...
Това заяви здравният инспектор Ангел Кунчев пред Нова тв.Полицията няма
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Ако 100% от хората си останат вкъщи, вирусът ще изчезне след 14 дни



Това съобщи здравният контрольор Ангел Кунчев пред Нова тв.

" Полицията няма да позволява визитата на парковете и най-много скупчването на хора. С тези ограничения ние нямаме за цел да спрем живота или бизнеса. Хората би трябвало да осъзнаят, че в случай че не ги съблюдават, има и други благоприятни условия. Трябва да се оправим с това. Всички специалисти споделят, че единственият късмет е общественото разграничаване. Това е единственото, което най-хубавите учени в тази област предлагат. Ако 100% от хората си останат у дома, след 14 дни вируса няма да го има. Това несъмнено е невероятно ", съобщи Ангел Кунчев.

Той изясни, че е нямало страна по света, която да е била подготвена за протичащото се.

" Никой по света не очакваше, че ски курортите ще станат такова огнище на болестта. В началото на кривата сме. Хубавото е, че го отложихме много. Правим полевата болница, тъй като би трябвало да бъдем подготвени на всичко. Ако вълната е доста огромна, е нужно да помогнем на всеки ", добави Кунчев.

Той разяснява и вълната от неодобрение на медицински личен състав по отношение на оборудването, която им е предоставена.

" До този миг оставка са подали 1 доктор и 3 медицински сестри. Това няма по какъв начин да е народен проблем. Няма лечебно заведение, в което се лекува болен от ковид, в което няма всички нужни защитни средства. Гарантирам за това ", сподели Кунчев.

" Заради дейностите на по-несъзнателните хора, може да се наложи да се вкарат по-строги ограничения. Това значи, че излизането от у дома ще става доста мъчно и единствено след сериозна причина ", приключи Кунчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР