Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров от парламентарната трибуна

...
Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров от парламентарната трибуна
Коментари Харесай

Зафиров: БСП иска анкетна комисия, защото властта не даде отговор чия е отговорността за окървавения протест


Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров от парламентарната естрада през днешния ден по време на дебата за основаването на краткотрайна анкетна комисия, която да откри обстоятелствата и събитията, случили се на митинга против БФС на 16 ноември.
Той изрази несъгласието  си изказванието, че краткотрайните анкетни парламентарни комисии се основават, с цел да заметат някакъв проблем. „ Аз самият съм взел участие в няколко пъти в работата на такива комисии и множеството са си свършили съзнателно и в период работата, стигайки до задачата, с която са основани “, уточни Атанас Зафиров.
„ Това е един изцяло законен парламентарен инструмент за надзор, тъй като, с изключение на законодателна, да припомня - Народното събрание има и контролна функционалност върху работата на изпълнителната власт. В същото време, паритетният принцип, на който предлагаме да бъде основана тази комисия, надяваме се, ще подсигурява безпристрастност и действеност във взимането на решенията “, сподели още националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “.  
Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов влязоха в състава на образуваната с решение на Народното събрание анкетна комисия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР