Това заяви пред Нова телевизия Иво Мирчев от Демократична България.

...
Това заяви пред Нова телевизия Иво Мирчев от Демократична България.
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Няма как да подкрепим кабинет с мандат на БСП

Това съобщи пред Нова телевизия Иво Мирчев от " Демократична България ". Той още веднъж повтори позицията на обединяването за лъчение на кабинет в границите на 46-тото Народно заседание с пай мандат - сред 6 и 8 месеца.

" Дадохме си много шансове с " ИТН ". В деня, в който трябваше да бъде връчен мандат от президента, бе посочено името на Петър Илиев за министър председател, импровизирано. В 15.30 ч. това име бе заменено с Пламен Николов. Най-вероятно е имало причини, само че не ги разбрахме. Имахме три условия още от началото - във връзка с стратегиите, съответните лични назначения и най-важното - поддръжката на Движение за права и свободи. Имахме индикации и чувство, че Движение за права и свободи стоят зад договарянията за този кабинет. Дадохме явен сигнал, че те не би трябвало да са на масата ", уточни Иво Мирчев.

Той дефинира като " политически пубертет " държанието на " ИТН " и разяснява прокараната разграничителна линия сред двете обединения, която нажежи ситуацията в Народното събрание.

" Когато искаш поддръжка, най-нормално е да има гаранции, че в този кабинет няма да има идващ Петър Илиев - упрекнат в плагиатство, офшорен юрист. Не можем да дадем поддръжка, в случай че не сме уверени, че това не влиза в прорез с политиката на " Демократична България. Не сме предложили фрагменти. Призовавам тези, които се държат като политически пубуртети в Народното събрание, да кажат кои са имената. Единствените, които бяха упоменати и то от трибуната на Народно събрание, бяха сполучливи министри от служебния кабинет, които биха могли да намерят място в постоянен кабинет. Това не са хора на " Демократична България ", отсече Иво Мирчев.

Той бе безапелационен - жителите чакат зрялост и образуване на ръководство, а не нови избори.

Мирчев разяснява и публикуваните през вчерашния ден брутални фрагменти на полицейското принуждение по време на митингите предишното лято. Според депутата на Демократична България следствие би трябвало да има и отговорността да се поеме от някогашните вътрешни министри от ръководството на ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

" Далеч съм от мисълта, че всички български служители на реда се държат по този начин. Наказания би трябвало да поемат тези, които директно ги управляваха. Това бе политика на вътрешните министри на ГЕРБ. Тези хора сега са депутати. Те би трябвало да бъдат изправени пред съда и да бъдат следствие. Не редовите служители на реда носят отговорност за това ", безапелационен бе Мирчев.

Депутатът на Демократична България разгласи още, че обединяването има своя лична кандидатура за президент, която ще бъде оповестена напълно скоро. Отказа обаче да даде детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР