Това заяви пред bTV експертът по сигурност и международни отношения

...
Това заяви пред bTV експертът по сигурност и международни отношения
Коментари Харесай

Експерт: Български войски не се готвят да отидат в Украйна. Това е спекулация

Това съобщи пред bTV специалистът по сигурност и интернационалните връзки Димитър Гърдев.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че е изпратен формален отговор на настояванията на Русия и съобщи подготвеност за разговор. Алиансът обаче е подготвен и за най-лошото.

“В думите на Столтенберг не виждам предпочитание за ескалиране на връзките. Това, за което става дума, е възобновяване на съвета Русия – НАТО, който беше стопиран тъкмо с навлизането на съветските войски в Крим през 2014 година “, счита Димитър Гърдев.

Според него българската позиция за спора сред НАТО и Русия поради рецесията в Украйна е ясна и блокова, тъй като страната ни не може да взе участие независимо с някакви начинания.

Вчера на чуване в Народното събрание поради рецесията в Украйна отидоха министър председателят Кирил Петков, военният министър Стефан Янев, външият министър Теодора Генчовска и шефовете на службите. България приканва за деескалация на напрежението по дипломатически път, само че страната ни ще приготвя лични бойни качества.

Ясно стана, че страната ни ще направи военна група, която ще е под родно командване. Батальонът цели да “демонстрира възпиращ потенциал”. Военния министър съобщи, че не се планува ескалация или проекти контингентът да излезе от територията на България и да извършва други задания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР