Това заяви пред БНР културологът и университетски преподавател проф. Ивайло

...
Това заяви пред БНР културологът и университетски преподавател проф. Ивайло
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Започна тотална война срещу ротационната коалиция

Това съобщи пред БНР културологът и академични учител проф. Ивайло Дичев.

 

" Този сюжет унищожи остатъците от доверие, които има към правосъдната система. Занимаваше се Висш съдебен съвет с душевното положение на Иван Гешев. Мотивите за унищожаването на основния прокурор са безусловно несъстоятелни. От години знаем, че Гешев има доста тежки нарушавания и би трябвало да бъде освен освободен, само че и разследван. От друга страна - президентът разгласи тотална война на новото държавно управление ", означи още проф. Дичев.

 

Според него дълбоката страна се е изплашила, че предстоят съществени промени и някои хора ще изгубят своите привилегии.

 

Университетският учител сподели още, че Гешев самичък уличава себе си, като " смъква от трупчетата " някои каузи, по които от години не е работил, а това го слага в слаба позиция.

 

Дичев уточни също по този начин, че има подозрения до каква степен ще издържи партия ГЕРБ в управническата коалиция:

 

" Защото ГЕРБ направи доста взаимни отстъпки. Бойко Борисов съумя да убеди своите съпартийци да правят отстъпка и да одобряват държавно управление с втория мандат. Но до каква степен няма да се разпалва самата партия от вътрешната страна, не се знае. Мария Габриел играе доста положителна роля. Отварянето на Шенген за нас ще е също доста положително, а тя ще играе съществена роля за това ", добави той.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР