Това заяви пред БНР журналистът от вестник Капитал“ Йово Николов. По

...
Това заяви пред БНР журналистът от вестник Капитал“ Йово Николов. По
Коментари Харесай

Йово Николов: Политическата класа не може да се изчисти от криминалните елементи в своите редици

Това съобщи пред БНР журналистът от вестник „ Капитал “ Йово Николов.

 

По думите му българската политика се движи в разнообразни пресичащи се орбити, като постоянно една от тях е престъпният свят.

 

" Не виждам причина един човек със противоречива известност, какъвто беше Алексей Петров, да взе участие в политически процеси ", уточни Николов.

 

" Алексей Петров беше комплицирана персона. Той имаше способността да внушава на обществото и публицистите личната си значителност в разнообразни процеси. Аз го познавах. Странно ми е за какво е належащо Борисов да търси посредничеството на този човек, с цел да се срещне с публична партия, каквато е Политическа партия ", сподели още журналистът.

 

Йово Николов разяснява и протичащото се към Васил Божков.

 

" Този пинг понг, който се получава сред Васил Божков и прокуратурата, е доста забавен. На мен ми се коства, че това е някакво похищение на вниманието. Действията на прокуратурата не са задоволително транспарантни, с цел да разберем какво се случва. Посланията на Божков не постоянно водят към истинността на неговите дейности. Той е бил част от казуса, а не от решението. Тезата му, че е бил рекетиран и е плащал такса " Спокойствие " би била действителна, в случай че той беше подал сигнал в прокуратурата ", счита той.

 

Журналистът означи, че прокуратурата  е мощно подвластна от политическата класа. 

 

" Смяната на Гешев със Сарафов е промяна на играчи в един и същи модел. Докато този възел не бъде раздран, ние няма по какъв начин да имаме вяра, че обществото ни ще получи правдивост ", добави той.

 

Николов проучва проблема с наводненията и починалите с Царево.

 

" Да, имаше доста дъжд, само че го има и хроничният проблем с незаконнното строителство и с почистването на  деретата, с обследването на пътищата. Ако всички тези неща бяха осъществявани регулярно, тези нещастия нямаше да се случат. Щетите щяха да бъдат доста по-малко ", безапелационен бе той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР