Това заяви пред Българската национална телевизия д-р Георги Миндов, председател

...
Това заяви пред Българската национална телевизия д-р Георги Миндов, председател
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов: Вече трябва да се бием за ваксини

Това съобщи пред Българската национална телевизия доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари. По думите му няма спор сред персоналните лекари и лечебните заведения, а има неравнопоставеност при приемане на имунизациите.

" Целият административен безпорядък е от едни опашки, очакване, унижението мина във физическа разпра в РЗИ. Конфликтът пристигна от пощальон, който пререди 3-часова опашка, хора без вода и без тоалетна ", изясни той.

Според него би трябвало да има разделяне сред персоналните лекари и огромните имунизационни центрове.

" Искаме да има ред. " Информационно обслужване " изготвя програмен продукт, с който ще става електронно записване, само че не е ясно по кое време това ще стане факт. 400 лечебни заведения чакат за втора доза и не могат да отсрочват ", добави доктор Георги Миндов.

Той означи, че там, където е осъществена имунизацията, би трябвало да бъде публикуван документът, като е безвъзмезден, а един персонален доктор може да откаже издаването му единствено по механически аргументи.

Общопрактикуващият доктор доктор Станислава Крайселска също разяснява, че няма организация при метода на приемане на имунизациите и прикани за промени и въвеждане на ред от страна на РЗИ-София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР