Това заяви от трибуната на Народното събрание президентът Румен Радев

...
Това заяви от трибуната на Народното събрание президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев от трибуната на НС: Приоритет №1 е реформата в прокуратурата

Това съобщи от трибуната на Народното събрание президентът Румен Радев при откриването на съвещанието на 47-мия парламент.

Той очерта още и битката с пандемията от COVID-19 и обществените и икономическите ограничения като приоритет.

" Българите не се обърнаха обратно и изборите през ноември го демонстрираха. Да, обществото ни още търси излаз от корупционното статукво, само че то към този момент сподели “Не” на превзетата страна и реставрирането на авторитаризма. Време е за народен консенсус, който да съдържа значими цели, които да върнат на българите свободата, законността и справедливостта. Те са встъпление за надмогването на бедността, благоденствието и модернизацията на България ", уточни Радев.

Той прикани реформаторските партии да се обединят към консенсус за такова ръководство. По думите на Радев от него зависи да имаме държавно управление, политическата ни система, която не може да понесе нови избори. Президентът приветства още ранното начало на договарянията.

" Анализатори показаха неслучайно, че тези избори слагат завършек на Прехода. От вас зависи ", съобщи още Радев.

" Надеждите са големи, а залогът - съдбоносен. Нека преди да изговорим първите си думи от тази естрада да осмислим задачата, която жителите ни разпоредиха. За първи път в границите на година формираме трето Народно заседание. Предишните два състава бяха къси. От трибуната се чуха неуместни истини и се повдигнаха значими въпроси. Но не съумяха да образуват болшинство и да излъчат кабинет ", разяснява още Радев.

" Обществото ни чака същото отговорно отношение и от този парламент при приемането на държавния бюджет за идната година. Мисля, че си коства да разгледате бюджета, който служебното държавно управление е длъжно да внесе по закон. Той планува напредък на приходите, поддръжка на фамилиите с деца, грижа за възрастните, основаване на условия за стопански напредък. Днес е изключително значим консенсусът към външната политика, в която всички институции са призвани праволинейно да отстояват националните ползи. Българската дипломация би трябвало да е в ръцете на експерти. Нужен ни е консенсус по всички значими тематики, изключително когато е заложена идентичността ни, културата, идентичността и правата на сънародниците ни за граница ", уточни президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР