Това заяви на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция

...
Това заяви на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция
Коментари Харесай

Бедствено положение в Силистренско заради снега

Това съобщи на брифинг ръководителят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов.

Най-тежка е обстановката в Добрич, екипите работят за почистване на пътищата към Кардам и Дуранкулак, с цел да може основните посоки в района да бъдат отворени по-бързо.

Обявено е бедствено състояние за четири селища на Главинишката община на Силистренска област, защото няма достъп до тях, оповестиха от общината. Затворени са пътищата от Силистра за прилежащите области и междуселски пътища, демонстрира информация от Областното пътно ръководство в Силистра. От автогарата не са отпътували рейсове. Днес е неучебен ден в седемте общини на региона.

През нощта Междуведомственият щаб не е спирал работа под управлението на министъра на районното развиване Николай Нанков. АПИ е изпълнила най-важната задача - да не се допусне да има бедстващи или потърпевши хора при усложнената зимна конюнктура, допълниха от организацията.

По автомагистралите "Хемус ", "Тракия ", "Марица ", "Струма " и "Люлин " няма ограничаване в придвижването на тежкотоварните транспортни средства и трафикът се възстановява.

Сутринта е възобновено придвижването по Автомагистрала "Тракия " в сектора сред Карнобат и Бургас и по Автомагистрала "Хемус " от Шумен до Варна, по които придвижването през нощта бе лимитирано поради мощния вятър и нулевата видимост. В момента републиканските пътища се почистват от над 2300 машини.

Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена за зимните условия скорост, да не подхващат внезапни маневри и да съблюдават въведените ограничавания, припомнят от АПИ. При ниска видимост би трябвало да се пътува по-бавно, е съветът на "Пътна полиция ".

Възстановено е придвижването по път I-5 Русе - Бяла за МПС до 12 тона, както и през проход "Твърдишки " за МПС до 10 тона. Отворен е път III-2072 Добротич - Вълчи дол за всички МПС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР