Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев по време на

...
Това заяви министърът на земеделието Явор Гечев по време на
Коментари Харесай

Министър Гечев: Науката в растителната защита дава бъдещето

Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев по време на формалното отбелязване на 127 години растителнозащитна активност в България в Аграрния университет в Пловдив.

„ На прага сме на забавни и предизвикателни времена. В подтекста на „ Зелената договорка ” и екологизацията – без просвета, без растителна отбрана и без познание и знание, няма да можем да се оправим, с това което ни чака “, уточни още аграрният министър. И добави, че точно Аграрният университет приготвя експерти, чиито познания са основата за превъзмогване на компликациите пред земеделието. По думите му специалност „ Агроном по растителна отбрана “ има значимо значение за развиването на бранша и е потвърдила своята основна нужда.  

„ Понякога забравяме, че еволюционните процеси потеглят от земеделието ”, добави Явор Гечев. Той посочи, че стремежът към развиване на стабилно земеделие е довело до по-уседнал метод на живот, както и до повече проблеми и заболявания по растенията. „ Хората приключили растителна отбрана са осведомени с потребностите от поддръжката на културите в положително положение “, обясни Явор Гечев.

Министърът напомни, че той също е ученик на университета и агроном, като разяснява, че постоянно му е харесвала специалността, тъй като растенията са безпогрешно точни и каквито грижи полагаш за тях, те отвръщат по същия метод.

Аграрният министър честити професионалния празник на всички растителнозащитници и пожела на добър път в новите провокации, които няма да минат без науката и без знанията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР