Това заяви министърът на труда и социалната политика д-р Иванка

...
Това заяви министърът на труда и социалната политика д-р Иванка
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: България подготвя законодателна промяна за н...

Това съобщи министърът на труда и обществената политика доктор Иванка Шалапатова по време на конференцията на високо равнище “Социалната стопанска система в основата на прехода ” в белгийския град Лиеж. Това се отбелязва в известие на интернет страницата на Министерството на труда и обществената политика (МТСП).

 

Държавата ще помогне на обществените предприятия да станат неразделна част от веригите за доставки на обичайния бизнес, да вземат участие в публично-частни партньорства и публични поръчки. Ще се усилят опциите те да получат финансиране и поддръжка на консорциуми, бизнес инкубатори и клъстери в региона на обществената стопанска система и обществените нововъведения, сподели още още министърът.

На идния Съвет по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски цени в Брюксел през март се чака България и Испания да подпишат меморандум за двустранно съдействие в развиването на обществената стопанска система с продан на практики и опит в насърчаването на обществените предприятия. През тази година в България ще бъде основан и интернационален хъб за обществена стопанска система, осведомят също така от ведомството.

 

По време на визитата си в Белгия министър Шалапатова съобщи председателството на България на Мониторинговия комитет на Люксембургската декларация за обществената стопанска система на Белгия в лицето на вицепрезидента на район Валония Кристи Мореал, като ѝ подари ръчно направен български чан, допълват от МТСП. През октомври 2023 година министър Шалапатова откри интернационалната конференция на високо ниво на тематика „ Социалната стопанска система – вдъхновяваща, новаторска, сплотяваща ”. Събитието се състоя в Националния замък на културата в София и беше част от Българското председателство на Мониторинговия комитет на Люксембургската декларация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР