Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти на

...
Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти на
Коментари Харесай

Нинова: Смятаме, че президентът е част от групата, която свали правителството

Това съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова пред публицисти на излизане от президентството, откакто Българска социалистическа партия върнаха несбъднат третия мандат.

„ Не одобряваме рецензията на президента към „ Българска социалистическа партия за България “, че оставяме страната в безпорядък. Препоръчваме му да я обърне към „ ИТН “ и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво предпочитание да носим отговорност за това, тъй като предупреждавахме - не спирайте договарянията с „ Газпром “, съобщи още тя.

„ Като мандатоносител направихме всичко по силите си да подсигуряваме сигурност и непоклатимост на страната Изготвихме стратегия, внесохме 79 закона. Приемането им ще се да облекчи живота на българските жители “, безапелационна бе Нинова.

„ ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане с цинична безнаказаност хвърлят в страната в безпорядък. Днес върнахме несбъднат мандата. От това, което президентът сподели разбрахме, че евентуално няма да удължи работата на Народно събрание “, добави тя.

„ Няма по какъв начин да изберем ръководител на КЕВР за два дни и президентът доста добре го знае. Върви се към връщане на Иван Иванов, което е противоречиво от конституционна позиция “, разяснява още Нинова.

„ Не скърбя, че издигнах Румен Радев - той дължи и двата си мандата, изключително първия, на Българска социалистическа партия. Гражданите да оценят неговата работа “, съобщи водачът на социалистите.

От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че Румен Радев не е повдигал въпрос за министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет, само че тя изрази подозрение, че ще притегли социалисти зад тила на партията.

„ Но ние не носим отговорност - да се знае, че Българска социалистическа партия не взе участие в този кабинет “, безапелационна бе Нинова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР