Това заяви днес полският вътрешен министър Мариуш Блашчак пред националното

...
Това заяви днес полският вътрешен министър Мариуш Блашчак пред националното
Коментари Харесай

Министър: Референдумът в Каталуния е предупреждение за Полша

Това съобщи през днешния ден полският вътрешен министър Мариуш Блашчак пред националното радио.

По думите му предходното държавно управление е позволило тази организация, в чието наименование се съдържа думата "автономия ", да пристигна на власт в едно от полските воеводства.

Правителството на демократичната "Гражданска платформа " и Полската селска партия - бе изместено от властта през есента на 2015 година след изборите, извоювани от консервативната "Право и правдивост ". Движението за автономност на Шльонск ( Силезия ) е основано в Полша през 1990 година Неговите деятели се стремят този югозападен район да се снабди с необятна автономност, а жителите му да бъдат приети за обособена етническа група, означи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Блашчак акцентира, че главно предписание е да няма външна интервенция в работите на страните, чиито жители сами би трябвало да вземат решение бъдещето си. Но добави, че до комплицираната обстановка в този момент в Испания се е стигнало в резултат на политически дейности през последните няколко години, през които в Каталуния се е формирал фракционизъм, Мадрид е разрешавал това да стане.

Междувременно в градове в самостоятелната област Войводина в Сърбия се появиха графити "Войводина е Каталуния ", някои от които подписани от организация, представяща се като "Млада Войводина ", съобщи Танюг.

Как в Сърбия одобряват настояването за разединение на каталунците >>

На места е изрисувано и знамето на Каталуния. Графити са изписани в Нови Сад (център на северната сръбска област), Зренянин, Бачка Топола, Суботица, Сента, Кикинда.

*Според Уикипедия Силезия (на полски: Śląsk (Шльонск); на немски: Schlesien; на чешки: Slezsko) е исторически район в Централна Европа. Преобладаващата част от района се намира на територията на модерна Полша, а по-малки дялове — в Чехия и Германия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР