Това вкусно и ароматно трио ни напомня, че няма по-големи

...
Това вкусно и ароматно трио ни напомня, че няма по-големи
Коментари Харесай

Кейк с три цвята

Това вкусно и ароматно трио ни припомня, че няма по-големи кулинарни меломани от нас

Необходими Продукти

● яйца - 7 бр.
● захар - 1 и 1/2 ч.ч.
● брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● олио - 8 с.л.
● какао - 1 - 2 с.л.

Начин на подготвяне

За да извършите първата примес, би трябвало да разбиете четирите жълтъка и три цели яйца, една ч.ч. захар и 8 с.л. олио.

Добавете 1 ч.ч. брашно, размесено със сода и продължете да разбивате. Полученото тесто се дели на две елементи, само че имайте поради, че едната би трябвало да е по-голяма от другата.

За да получите втората примес, просто прибавете какао към по-малката примес от получените доскоро.

За третата примес се разрушават четирите белтъка до приемането на бухнал сняг. Към полученото се прибавя 1/2 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. брашно. Оставете настрани.

Намасляваме и набрашняваме подобаваща тавичка. В този случай е употребена тавичката на електрическата тенджера, като в средата на съда е сложена чашката.

Първо се разпределя кафявата примес благодарение на лъжица. Тя би трябвало да се покрие добре от бялата примес. Бялата от своя страна се поръсва със изсъхнало какао, като се употребява суха цедилка.

След това върху сухото какао се разполага жълтата примес. После печивото се поставя в загрята фурна и се пече към половин час на 100-150 градуса.

След изпичане се вади и се оставя да се охлади за пет минути. Обръща се в плато или поднос. Поръсваме с пудра захар и нарязваме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР