Това твърди изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастингс. Той говори

...
Това твърди изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастингс. Той говори
Коментари Харесай

Бъдещето на развлеченията е халюциноген, точно като в Матрицата

Това твърди изпълнителният шеф на Netflix Рийд Хастингс. Той приказва на конгрес, проведен от Уолстрийт Джърнъл и предвижда, че заниманията скоро ще са доста по-различни от гледането на филми и телевизия. Промяната може да пристигна даже с глътването на хапче…

След като кометира идното мегасливане на AT&T и Time Warner, шефът на Netflix ненадейно направи „ завой “ към тематиката за бъдещето на промишлеността, която от дълги години е основана на гледането на екран. Конкуренцията на Netflix, съгласно Хастингс, е всичко, което отклонява вниманието на фена от екрана. За в бъдеще огромното предизвикателство е да разберем, какво може да върне това внимание, споделя той. „ Дали е виртуалната действителност, дали са игрите, дали фармакологично? “, запита той, представен от TechCrunch.

След това доъплни: „ След 20 или 50 години приемането на персонално синьо хапче може да води до занимателни халюцинации, а след него бяло хапче да те връща в действителността – това е изцяло реалистично “. Това си е тъкмо концепцията на Матрицата, която се появи неотдавна и във видео игра на име Watch Dogs .

Ако източникът на човешкото развлечение след 30-40 години е фармакологичен, ние ще сме в неволя,

съобщи много с напрежение шефът на Netflix.

Тези предсказания напълно не са пресилени. Да, хората взимат опиати или медикаменти за забавление. Но актуалните технологии насочат предизвикателство към концепцията за съвременно и модерно развлечение. Аугментираната и виртуалната действителност към този момент са факт и тяхното приложение надалеч не се лимитира единствено до игрите.

Бъдещето на заниманието може да е друго от стоенето пред някакъв екран. Когато това стане, дали компании като Netflix и HBO ще съумеят да оцеляват? Ще изчакаме и ще разберем.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР