Това ще е една от най-сладките и най-полезните статии, които

...
Това ще е една от най-сладките и най-полезните статии, които
Коментари Харесай

10 най-здравословни сладки продукта

Това ще е една от най-сладките и най-полезните публикации, които ще прочетете в скоро време.

По-долу са изброени потребните храни, които ще заситят желанието за сладко, което ви гони непрекъснато. Хапвайте ги без доста скрупули, само че с едно мислено - тъй като въпреки всичко, въпреки и потребни, те са калорични.

1. Черен шоколад

Ще би трябвало да забравим за невероятния усет на млечния шоколад и да се влюбим в горчивия. Има малко калории, само че доста други потребни субстанции като антиоксиданти, флавоноиди (грижат се за капилярите и имат седативен ефект), калций, протеини, желязо, магнезий и витамини

2. Целувки

Много по-малко калории от множеството сладкиши. Съдържа доста желязо и фосфор, както и протеини, които укрепват мускулната тъкан.

3. Пестил

 Пестилът е потребна сладка храна Снимка: Ники

В рационални количества може да се яде без боязън за фигурата. Той, сходно на мармалада, понижава негативните резултати от радиацията и извежда солите на тежките метали от тялото.

4. Мармалад

Полезен на първо място заради естествения съставен елемент - пектин, който му придава желеобразна форма. Пектинът понижава равнищата на холестерола, отстранява токсините и възстановява активността на стомашно-чревния тракт. Освен това няма толкоз доста калории!

5. Мед

 Мед

Съдържа толкоз калории, колкото захарта. Той обаче е доста по-сладък и по тази причина ви би трябвало по-малко от него, да вземем за пример, в случай че сте привикнали да слагате 2 супени лъжици захар в чая, а по-късно да го замените с мед, можете изцяло да минете с една. Освен това медът съдържа витамини, минерали и аминокиселини, нужни на организма. 100 г мед съдържа дневната потребност от магнезий, манган и желязо.

6. Халва

Тя е освен извънредно вкусна, само че и работи подмладяващо на организма. Витамините А, Е и група В в състава на халвата имат удобен резултат върху положението на кожата, а също по този начин укрепват сърдечно-съдовата система. Не е загадка, че халвата се употребява за козметични цели от антични времена.

7. Захаросани плодове

 здравословни сладки артикули

Натурален артикул, който съдържа доста скъпи антиоксидантни витамини: бета-каротин, токоферол и аскорбинова киселина. Захаросаните плодове усъвършенстват паметта, оказват помощ за по-добра централизация, облекчават умората, оказват помощ за поддържане на нервите под надзор. В същото време те са потребни и нискокалорични.

8. Сладко без варене

Склад за витамини и минерали. Въпреки това, с цел да резервира потребните си свойства, не може да се подготви по " рецептата на баба ". Трябва да варите петминутно сладко или студено сладко. За най-полезни с право се счита сладката от малини, дюли, дрян и орехи.

9. Тръстикова захар

 Здравословни сладки храни

Още преди 20 години западни диетолози оповестиха, че кафявата тръстикова захар е доста по-здравословна от класическата рафинирана бяла захар. Подложена на минимална промишлена обработка, тръстиковата захар е потребна за организма, защото с помощта на меласата съдържа цялостен набор от потребни микроелементи (калций, магнезий, желязо, фосфор, калий).

10. Плодове и горски плодове

Те съдържат доста витамини, микроелементи, минерални соли и антиоксиданти, нужни за нашето здраве и дългоденствие. Плодовете и горските плодове са доста хранителни, защото съдържат доста органични киселини, етерични масла, протеини, въглехидрати, танини, пектини и фибри. От антични времена те са били ценени поради лечебните си свойства. За тези, които желаят да отслабнат, фибрите от плодове и горските плодове, са най-хубавият асистент.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР