Това съобщиха от Областната дирекция на храните в Пазарджик. Кучето

...
Това съобщиха от Областната дирекция на храните в Пазарджик. Кучето
Коментари Харесай

Дадоха питбула, убил Тошко, на сдружение в София

Това оповестиха от Областната дирекция на храните в Пазарджик.

Кучето е било взето в понеделник следобед от Мокрище и откарано в подслон на сдружението "Вотан - нов живот за питбула ".

От неправителствената организация са поели задължения да създадат цялостни проучвания на кучето, да не го извеждат на обществени места, да го разхождат с мотив и намордник и да не позволяват външни хора до него.

"Ние ще го отглеждаме, лекуваме и образоваме, до момента в който трае делото. След приключването му ще бъде преценено дали да ни бъде трансфериран напълно и въобще каква ще бъде ориста му. Иначе е доста умерено куче , пробва да вие, като остане самичък, само че евентуално до ден-два ще е привикнал. Категорично не демонстрира нападателно държание по отношение на хора, само не харесва животни ", написаха на формалната си страница във Facebook от организацията.

Те обясниха, че питбулът е бил прехранен, до момента в който е бил под карантина и в този момент стомахът му е издут.

"Разбираме най-хубавите планове на хората, които го посещаваха да го хранят, само че му направиха неприятна услуга с това препитание. Стомахът му е пред спукване, безусловно не може да си стои на краката от тежестта, непрекъснато пробва да е седнал, тъй като му пречи и да легне обикновено, унищожи се да повръща и да върви до тоалетна и диша пъклен тежко. Такива положения могат да доведат до превръщане на стомаха, при което едва ли би оживял, както и до други, по-леки проблеми. Сега от апетит и последвало препитание, отново би трябвало да мине на диета ", допълниха от "Вотан - нов живот за питбула ".

3-годишният Тошко бе погубен от питбула Зевс на 29 януари. По-късно бе арестуван чичото на момченцето, който е притежател на кучето - 35-годишният Димитър Михайлов. Той бе упрекнат, че не е положил задоволително грижи за животното, което е предизвикало гибелта на момченцето. Съдът обаче го освободи от ареста без мярка за неотклонение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР