Това съобщи самият Роман Старовойт в ТелеграмРоман Старовойт, губернатор на

...
Това съобщи самият Роман Старовойт в ТелеграмРоман Старовойт, губернатор на
Коментари Харесай

Губернаторът на Курска област премина обучение във Вагнер

Това заяви самият Роман Старовойт в Телеграм

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, заяви за Telegram, че е прекарал първата седмица на януари в подготвителния лагер на ЧВК " Вагнер ", написа

" Първата седмица на новата година с сътрудниците ми от администрацията на Курска област и курските жители от доброволната национална армия прекарахме в подготвителния лагер на ЧВК " Вагнер " в обкръжението на същински мъже - патриоти на Русия. Вече стотици поданици на Курск са подготвени тук и тук-там в нашия район и ще могат да пазят родния си край и да поддържат нашата войска при положение на потребност ", написа Старовойт.

Пресслужбата на " Конкорд ", компанията на Евгений Пригожин, също разгласява коментар в мрежата " ВКонтакте ": "...Роман Старовойт е бил обучаван дружно с всички бойци, спал е в една и съща казарма. А бойците не знаеха, че той е губернатор на Курска област. " Посочва се и че след прекосяването през част от програмата за образование на ЧВК " Вагнер ", му е препоръчан контракт, само че той го е отказал с аргумента, че има значими служебни отговорности.

През ноември Институтът за проучване на войната заяви, че създателят на ЧВК " Вагнер ", Евгений Пригожин, продължава да се утвърждава в Русия като централна фигура измежду поддръжниците на войната против Украйна, преследвайки своите политически цели.

Според ISW " готвачът Путин " има намерение да сътвори " консервативно придвижване ", което може да се трансформира в партия.

Преди дни пък Съединени американски щати показаха мнение, че Пригожин е заинтригуван да поеме контрола върху солта и гипса от мини покрай следения от Украйна град Бахмут и точно паричните претекстове движат " обсебеността " на Русия и създателя на " Вагнер " за завладяване на града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР