Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий

...
Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий
Коментари Харесай

Кремъл: Русия е готова да преговаря с Украйна

Това заяви представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков

Русия е подготвена да изпрати делегация за договаряния с Украйна в Минск. Това заяви представителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, в петък, оповестява Българска телеграфна агенция.

Малко по-рано подготвеност за договаряния съобщи и украинският държавен глава Володимир Зеленски. Той прикани русия си сътрудник да седнат на масата за договаряния, с цел да спрат загубата на човешки животи.

"В отговор на апела на Зеленски ние сме подготвени да изпратим представители на външното ни министерство и на президентската администрация на диалози ", съобщи Песков, представен от sputniknews.com.

Путин е декларирал и пред китайския си сътрудник Си Цзинпин, че Москва е подготвена да води договаряния на високо ниво с Киев, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на китайското външно министерство.

Руският държавен глава споделил, че Съединени американски щати и НАТО дълго време са пренебрегвали основателните опасения на Москва за сигурността, нееднократно са се отказвали от поети задължения и са траяли да уголемяват разполагането на свои военни сили на изток.

Китай нееднократно е призовавал за намиране на решение на рецесията посредством разговор. След началото на нашествието през вчерашния ден страната не насочи рецензии към Русия.

Си Цзинпин е призовал всички страни да се откажат от метода на мислене, останал от времето на Студената война, да почитат основателните опасения в областта на сигурността и да основат уравновесен, ефикасен и резистентен механизъм за европейска сигурност посредством договаряния, се споделя още в изказването на китайското външно министерство.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР