Това са първите стипендианти по съвместната програма на компанията и

...
Това са първите стипендианти по съвместната програма на компанията и
Коментари Харесай

Дискордиа отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лв.

Това са първите стипендианти по взаимната стратегия на компанията и университета, целяща да обезпечи на младите фрагменти по-добра практическа подготовка и благоприятни условия за напредък
Дискордиа, най-голямата транспортно-логистична компания в България и водач в Европа, отличи четирима студенти от УНСС със стипендия от 2000 лв. за всеки. Избраните стипендианти са от катедрите „ Икономика на превоза и енергетиката “ и „ Логистика и вериги на доставките “, и са първите наградени по стартиралата неотдавна взаимна стипендиантска стратегия на компанията и университета, целяща да обезпечи на учащите се по-добра практическа подготовка и благоприятни условия за напредък.

Изборът на отличените студенти бе изработен въз основата на следните критерии: приключен най-малко първи курс, балообразуване от междинен триумф за последните 2 семестъра, есе и събеседване с представител от Дискордиа. Всеки от спечелилите получава стипендия на стойност 2000 лв., която ще бъде изплатена на две елементи – 1000 лв. през първия учебен срок и 1000 лв. през втория. Стипендиантите ще могат да вземат участие и във всички останали начинания на компанията, които тя ще провежда и организира в УНСС – лекции, наставнически стратегии, съвещания и други, както и стажантски стратегии.
-->
„ Изключително щастливи сме да забележим, че в България има толкоз стимулирани и амбициозни младежи. Като водач в транспортно-логистичния бранш, ние имаме вяра, че  с тази стратегия построяваме един мост сред бизнеса и образованието. Убедени сме, че тези сполучливи студенти ще са извънредно добър образец за останалите им сътрудници, съвместявайки ролята на посланици както на университета, по този начин и на Дискордиа. Очакваме ги скоро при нас за на практика стаж, а за какво не – и да се причислят към екипа ни за непрекъснато “, показа Жан Вайтилингам, шеф „ Човешки запаси “ в Дискордиа при награждаването на стипендиантите.

На формалната церемонията участва и част от Ръководството на УНСС –  проф. доктор Христина Николова, началник катедра „ Икономика на превоза и енергетиката “, доцент доктор Борислав Арнаудов, теоретичен секретар на същата катедра, и проф. Мирослава Раковска – началник катедра  „ Бизнес логистика “.

„ Искам да изкажа огромни благодарности към Дискордиа, както от името на УНСС, по този начин и от името на родителите на отличените студенти, за това сполучливо партньорство и особено за тази стратегия. Щастлива съм, че подобен вид начинания са в цялостен унисон с всички наши старания, ориентирани към задържане на нашите студенти в България и обезпечаване на удобна среда за тяхната сполучлива кариерна реализация в страната ни “, съобщи проф. Мирослава Раковска, началник катедра „ Бизнес логистика “.

Миналия месец Дискордиа подписа контракт за дълготрайно съдействие с Университета за национално и международно стопанство. Партньорството цели да обезпечи кариерни благоприятни условия и по-добра практическа подготовка на студентите. В рамките на плана, като се изключи че Дискордиа ще дава стипендии в размер на 2 000 лв. на изявени студенти от специалностите „ Икономика на превоза и енергетиката “ и „ Логистика и вериги на доставките “,  транспортно-логистичната компания ще включи ученици на УНСС в своите стажантски стратегии, по време на които студентите ще получат знания и практическа подготовка в транспортния и логистичния бранш от ментори с потвърден професионален опит и достижения. За обогатяването на знанията на младите гении Дискордиа ще се погрижи с лекции, водени от мениджмънта на компанията, образуване на конференции, съвещания и други събития с поддръжката на преподаватели и представители на УНСС. Компанията възнамерява от идната година да разшири спектъра от претенденти за стипендиантските стратегии и да даде опция на всички студенти от УНСС да се състезават за в допълнение финансиране.

Сключването на партньорство с УНСС е единствено една от основните начинания на Дискордиа през тази година, в която компанията чества своя 30 празник – 30 сполучливи години на пазара. Основана през 1992 година във Варна със единствено 2 автомобила, компанията през днешния ден е образец за резистентен бизнес модел, водачество и визионерство в бранша. Ръстът в приходите ѝ за 2021 година надвишава впечатляващите 50%. Успехите, които компанията демонстрира по думи на господин Христов, изпълнителен шеф на Дискордиа, се дължат на вложенията в иновация, оптимизация и развиването на надарени чиновници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР