Това са пълни глупости и театър, заяви във Фейсбук бившият

...
Това са пълни глупости и театър, заяви във Фейсбук бившият
Коментари Харесай

Лукойл няма да внесе толкова данък: Кадиев

" Това са цялостни нелепости и спектакъл ”, съобщи във Facebook някогашният зам.-министър на финансите Георги Кадиев в коментар за заканата страната да събере най-малко 500 мнл. лева от Лукойл . " Нито лев повече корпоративен налог няма да влезе в хазната от тях т.г. Нито тази седмица, нито другата ”, уточни той.

" Ако това, което Делян Пеевски споделя е правилно и от компанията са се съгласили да се откажат от коригиращата декларация, то значи следното:  Лукойл би трябвало да подаде нова коригираща декларация, с която се отхвърля от преместването на тези 218 млн. лева остарели загуби. В резултат Лукойл ще загуби вечно правото да придвижи общи загуби от 2019 и 2020 от 617 млн. лева

Ако в миналото в бъдеще Лукойл направи облага от примерно 617 млн. лева, ще заплати 61,7 млн. лева налог, вместо да придвижи загубата и да заплати 0 лева налог. Дори и да създадат това, то никога не значи 500 млн. лева корпоративен налог, импортиран в бюджета.

Означава, както обясних нагоре, отвод да пренесеш загуба от 500 млн. лева Т.е. в миналото в бъдеще, при бъдещи облаги, ще платят 50 млн. лева налог, който другояче не би бил изискуем. Иначе за 2022 те към този момент са си платили налог от 18 млн. лева и нищо повече не чакайте от там ”, заключи той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР