Това са най-ефективните способи.Всеки от нас има моменти, в които

...
Това са най-ефективните способи.Всеки от нас има моменти, в които
Коментари Харесай

18 брилянтни начина да пестите време

Това са най-ефективните начини.

Всеки от нас има моменти, в които не съумява да откри време и сила да свърши всички запланувани за деня задания. Има обаче техники, които могат да засилят продуктивността и концентрацията ви. Ето някои от най-ефективните от тях.

  1. Решете какво е значимо за вас в идващите 5 години!  80% от това, което вършиме в този момент, няма да се трансформира в нещо, в случай че нямате цел.

2. Сън, храна и извършения могат да ви оказват помощ да утроите резултатите, тъй като те ускоряват фокуса, мотивацията и силата.

3. Правилото на двете минути: в случай че може да извършите нещо (като да отговорите на мейла или къщна работа), направете го в този момент. Планирайте за по-късно, в случай че ще ви отнеме 5 минути или повече.

4. Правилото на петте минути: най-хубавото решение против отлагането е да си обещаете, че ще свършите огромна задача единствено за 5 минути. Съсредоточете се и я свършете.

5. Правило за работливост: в случай че желаете да сте положителни в нещо, вършете го всеки ден, в това число на Коледа, Великден, празници. Без изключение. Малките привички, свързани с петминутното предписание, ви оказват помощ да създадете привички, с които ще действате бързо.

6. Вашата памет има предел. Не може да запомните всичко, даже да сте талант. Пишете в бележник, направете си лист, свалете приложения, които да ви припомнят. Колкото се може по-малко принадлежности и приложения. Използвайте да вземем за пример Гугъл Calendar с Gmail.

7. Рутинни отговорности: За да бъдете дисциплинирани, започвайте деня с обмисляне от сутринта и разпределете отговорностите си. Така имате цели, избягвате ненужните действия и правете това, което има значение.

8. Времеви шпации. В продължение на 30 минути правете единствено едно нещо – без мейли, телефони, диалози, обществени мрежи. Носете слушалки. Не е казано, че би трябвало да слушате музика, само че по този начин хората няма да ви тормозят.

9. Не започвайте деня си с четене на електронната си поща. Не го четете и в края на деня. Правете го три пъти дневно – в 11, 14 и 17 ч.

10. Отговаряйте незабавно на мейлите, ненужните трийте, сортирайте значимите.

11. Телефонните диалози. Не бъдете постоянно разполагаем. Оставете телефона на осцилация и връщайте единствено значимите позвънявания.

12. Сортирайте дребните задания – мейл, телефон, Фейсбук и така нататък

13. Най-важните неща: Започвайте с тях сутринта, като степенувате наложително – би трябвало – може. Мислете трезво. Взимайте значимите решения заран и организирайте по-късно.

14. В какво сте мощни? Питайте се в какво сте най-хубави и какво може да извършите тъкмо в този момент. След това приложете правилото за петте минути.

15. Почивайте!!! Почивката прави чудеса и може да ви презареди.

16. Не правете нещо, което не желаете, единствено с цел да ви похвалят.

17. Отстоявайте целите си.

18. Не поемайте непотребни задължения или непознати отговорности. Ако се наложи даже се правете на некомпететни. Това е изкусен метод да приложите предходното предписание.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР