Това са Асен Василев, Гроздан Караджов, Теодора Генчовска, Георги Гьоков,

...
Това са Асен Василев, Гроздан Караджов, Теодора Генчовска, Георги Гьоков,
Коментари Харесай

Двама вицепремиери и 6 министри ще участват в парламентарния контрол

Това са Асен Василев, Гроздан Караджов, Теодора Генчовска, Георги Гьоков, Асена Сербезова

Двама вицепремиери и шестима министри ще вземат участие в постоянния парламентарен надзор през днешния ден от 11.00 часа, съгласно програмата за парламентарен надзор, оповестена на интернет страницата на Народното събрание. Преди него - от 9:00 часа е плануван блицконтролът в първия петък от месеца, осведоми Българска телеграфна агенция.

В постоянния парламентарен надзор вицепремиерът Асен Василев ще отговори на един въпрос на народни представители от ГЕРБ-СДС по отношение на създаването на механизъм, обвързван с използването на разпореждания от Закона за държавния бюджет за 2022 година по отношение на оперативните стратегии и налаганите финансови корекции на общините като бенефициенти по стратегии, съфинансирани от европейските фондове. Въпросите към вицепремиера Гроздан Караджов са свързани с поправки на сектори от републиканските пътища.

В постоянния парламентарен надзор на депутатски въпроси ще отговорят още министърът на външните работи Теодора Генчовка, министърът на труда и обществената политика - Георги Гьоков, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, министърът на земеделието - Иван Иванов.

Министърът на културата ще отговори на два въпроса и едно запитване. Питането е от народни представители от "БСП за България " и "Има подобен народ " и касае придобиването на парцел от Комисията за енергийно и водно контролиране, част от постройката на Младежки спектакъл "Николай Бинев " в София.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще дава отговор на 64 въпроса от народни представители на ПГ на Движение за права и свободи. Всички въпроси са за оказан полицейски напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция и изборния ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР