Това правителството определено се справи с помощ от приятел. Справи

...
Това правителството определено се справи с помощ от приятел. Справи
Коментари Харесай

Социоложка изненада с коментар за властта, кое спасява сглобката

Това държавното управление несъмнено се оправи " с помощ от другар ". Справи се отчасти, доколкото блокадите по пътищата на страната се чака отчасти да бъдат прекъснати. Намаля вероятността митингът да прерасне в национална стачка, само че остават локалните пътни блокади. Така разяснява пред БНР последните събития към митинга на енергетиците социологът Елена Дариева от организация " Насока ".

Според нея са създали усещане " колаборацията и интегритета, който демонстрираха трите обединения ", подкрепящи държавното управление. По думите ѝ " заварката се ускорява ".
-->
" Политиката е игра на стъклени перли. Двама от играчите в тези 3 обединения, които поддържат кабинета, са с доста по-голям опит в тази игра. Нямаше по какъв начин да не направи усещане дейната роля на Делян Пеевски. Той се разпореждаше. Без всякакво подозрение е умеене да пораждаш рецесии, а след това да ги разрешаваш. Протестът беше раздвоен и това ще докара до неговото затихване. Има политическа логичност във всички тези дейности ", сподели Елена Дариева.

" Още от римско време е известна фразата " Разделяй и владей ". Протестът бе разграничен, най-вероятно следва да бъде овладян ", добави тя.

" Темите са супер значими – първата беше самун, втората – ток ", изрази мнение социологът по отношение на огромните митинги през последните седмици.

Дариева счита, че предвид на заложените периоди за промени в Конституцията се мисли " за небосвод най-малко 3 месеца напред - продължава животът на кабинета и след локалния избор ".

" Виждам воля да бъде удържана стабилността на кабинета и въпреки и мъчно, той да продължи да действа. "

Премиерът акад. Николай Денков е в сложна обстановка. Той неведнъж споделя, че е подготвен да подаде оставка незабавно, посочи тя. Според нея това приказва за дискомфорт.

" Играта е многопластова, балансите са доста нежни ", сподели още Елена Дариева по отношение на връзките сред обединенията в ръководството и локалните им измерения преди локалния избор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР