"Това правителство вече два пъти вдига заплатите на военнослужещите, нещо

...
"Това правителство вече два пъти вдига заплатите на военнослужещите, нещо
Коментари Харесай

Модернизират танкове Т-72

"Това държавно управление към този момент два пъти подвига заплатите на военнослужещите, нещо което от дълго време не се бе случвало. Вчера на Министерски съвет бяха гласувани спомагателни средства за ремонт на съществуващата авиационна техника - на самолетите СУ-25 и МиГ-29. Очаквайте на идващото съвещание на държавното управление още сходни постановления. Предвиждаме да стартира рационализация на танковете Т-72 ", разгласи на брифинг в Благоевград вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Ще бъдат гласувани в допълнение 13 милиона лв. за сухопътните войски. Двайсет и три милиона лв. ще бъдат вложени в сграден фонд, в пространства, в които се образоват и живеят военнослужещите. Миналата година бяха отделени 28 милиона лв. за военните учебни заведения, където курсантите да бъдат подготвяни при по-добри условия.

Очаквам до края на годината съотношението сред напускащи и постъпващи да бъде сведено до нула и даже малко от горната страна, което да бъде и наклонност отсега нататък, акцентира Каракачанов. Той бе безапелационен, че от храната на армията няма да се печели. "За мен изхранването на войската е приоритет. Години наред, не знам заради каква глупава логичност, снабдяването на армията с хранителни артикули се разпорежда на търговски компании. И е направено по този начин, че една компания да печели. Сумата е 29 милиона лв. за три години. Не може ли поръчките да се разбият на 3-4 лота и съответните райони да се доставят от локални производители с прясно създадена продукция ", акцентира Каракачанов.

Министърът на обраната Красимир Каракачанов участва в Благоевград на церемониален обред по изпращане на 37-ия контингент на Българската войска на задача в Афганистан. На тържествената гала участваха още началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, представители на локалната власт. В началото на церемонията Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи молебен за здраве за всички военнослужещи, които отпътуват на задачата.

"Аз съм уверен, че Вие сте добре готови и почтено ще визиите България в следващата задача, която българската войска извършва като част от своите интернационалните задължения. Обръщам се към Вас да се държите един за различен, да се пазите и да пазите достойнството и името на българската войска. Пожелавам здраве, използвайте наученото, дръжте се почтено и най-много се върнете живи и здрави в Родината ", сподели в послание към военнослужещите министър Каракачанов. Той връчи на командира на контингента полковник Митко Димитров икона на Свети Георги Победоносец, с цел да ги пази и да върне всички бойци живи и здрави вкъщи.

На тържествения обред министърът на защитата Красимир Каракачанов награди ефрейторите Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редови войник Кристиян Георгиев от състава на Бригадно командване - Благоевград, които на 11 септември са избавили възрастен човек при пожар в село Пиперков чифлик, област Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР