Това правителство и Народно събрание са изпразнени от смисъл и

...
Това правителство и Народно събрание са изпразнени от смисъл и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не аз и Борисов казваме кой ще управлява

" Това държавно управление и Народно заседание са изпразнени от смисъл и доверие и даже не могат да вземат решение без да провокират нов скандал ", сподели водачът на „ Да, България “ пред Дарик радио. По думите му би трябвало бързо да се обнови доверието и мандата на Народното събрание.

„ Няма доверие в това ръководство да провежда изборите. Те сега, в този момент, на мрачно, стартират да вършат в последния миг, както постоянно, промени в Изборния кодекс “, уточни Иванов и добави, че това също се трансформира в скандал - „ те сега стартират да раздават пари, като всяко разпределяне на пари се трансформира в скандал. “

Той разяснява, че сега ни би трябвало ръководство, което да организира почтени избори с минимално съмнение, както и ръководство, което да може да се оправя с икономическата рецесия.

„ Тази икономическа рецесия ще отключи световен стопански преход. От нея света ще излезе с преструктурирана стопанска система поради софтуерните революции, които се случват “, означи Христо Иванов.

По думите му страната ни би трябвало да се приготви за един нов стопански модел - световен. „ Тя би трябвало бързо да стартира да си възвръща институциите, би трябвало бързо да влага в човешки капитал - в обучение не просто на младите, на всички, които са на пазара на труда “, уточни той.

Лидерът на „ Да, България “ съобщи, че неведнъж е призовал президента да поеме доста явен ангажимент за обсега на активност на служебното държавно управление: " Служебното държавно управление би трябвало да пристигна с доста явен ангажимент от страна на президента, че никакви външнополитически дейности съществени няма да бъдат предприемани, че няма да бъдат предприемани никакви дейности, които могат да повлияят на нашата геополитическа ориентировка. "

Кой ще ръководи - споделя гласоподавателят, не аз. И дано свикнем с това. Не споделя Бойко Борисов кой ще ръководи, уточни Христо Иванов.

Той разяснява, че сега цялата българска политическа система се трансформира: " Не знаем с каква стратегия, с какви хора ще се появи и ще излезе от своето безмълвие Слави Трифонов, не знаем по какъв начин ще наподобява Българска социалистическа партия след гражданската война, която минава в съдбоносен стадий там, не знаем по какъв начин ще стартира да наподобява Мая Манолова - какви хора и каква стратегия ще застане зад това нещо, Цветан Цветанов знаем ли по какъв начин ще наподобява неговата групировка ".

По думите на Христо Иванов сега има две ясни обединения - „ Демократична България “ и Движение за права и свободи: „ Всичко останало е или в ремонт, или в доста съществено трансформация, или в развой на пораждане “.

„ Ние сме подготвени да бъдем една извънредно ефикасна съпротива - по една елементарна причина - сега ние сме отвън Народното събрание и предизвикахме най-голямата рецесия в съществуването на този парламент “, сподели водачът на „ Да, България “.

Българският основен прокурор би трябвало да бъде подложен назад в онази система, при която власт власт възпира, разяснява Христо Иванов и добави, че решението е основният прокурор да стане подотчетен на Народното събрание, без обаче да става част от изпълнителната власт - да бъде избиран с болшинство в Народното събрание, да бъде освобождаван и да се регистрира пред Народното събрание за използването на държавната наказателна политика.

Ние сме единствено за машинно гласоподаване, при доста ясни гаранции за външен надзор за това какви машини, какъв програмен продукт, по какъв начин тъкмо се ползват, сподели съпредседателят на „ Демократична България “.

" В взаимозависимост от това по какъв начин се ползват могат да се трансфорат в решение или в идващ проблем ", уточни Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР