Това обяви зам.-кметът на Община Перник инж. Мирослав Стоицев. Ремонтните

...
Това обяви зам.-кметът на Община Перник инж. Мирослав Стоицев. Ремонтните
Коментари Харесай

Филиалът на ДГ номер 9 „Калина Малина“ в квартал Проучване ще бъде напълно обновен

Това разгласи зам.-кметът на Община Перник инж. Мирослав Стоицев.

„ Ремонтните действия към този момент са в ход, те се правят по план за проучване и използване на ограничения за енергийна успеваемост. След приключването им постройката ще придобие съвременен тип, ще се усъвършенства енергийната успеваемост, материалната база и околното пространство ще бъдат напълно актуализирани, което ще способства за комфорта на децата генерации напред “, разяснява Стоицев. Той добави, че обезпечаването на подобаваща просветителна инфраструктура, съобразена със актуалните условия ще способства за по-доброто образование и развъждане на децата в детската градина. Инж. Стоицев сподели още, че с цялостното реновиране ще се реализира клас на енергопотребление „ C “ и ще се усъвършенства инфраструктурата за достъпността на деца с увреждания.
„ Проектът е чакан доста дълго и се надявам, че всички периоди ще бъдат спазени и допустимо по-скоро да върнем децата във филиала. Всички родители демонстрираха схващане, тъй като всички действия са в името на децата “, сподели шефът на детската градина Михаела Ивайлова.
Детската градина действа от 1978 година и от този момент до момента е ремонтирана единствено един път – след земетресението от 2012 година. Настоящата реорганизация възлиза на стойност над 800 000 лева, а финансирането е по стратегия „ Региони в напредък ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР