Това не е никаква енергийна стратегия, защото целите са объркани.

...
Това не е никаква енергийна стратегия, защото целите са объркани.
Коментари Харесай

Васил Велев: Енергийната стратегия на кабинета удовлетворява само мафията


Това не е никаква енергийна тактика, тъй като задачите са комплицирани. Енергия не се яде, нито се пие. Така с голяма доза рецензии засипа ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев до 2053 година В нея се планува построяването на 4 нуклеарни реактора, ВЕЦ-ове по Дунав и ВЕИ.

По думите му думата досегаемост отсъства, а силата би трябвало да бъде сигурна и налична. Тази тактика, която бе показана от служебното държавно управление удовлетворява тактиката на всеки проект на електроенергийната мафия, посочи Велев.

Според него по този начин е планувана енергийната тактика, с цел да се вършат планове, които са заредени с голям корупционен капацитет. Като мотив за рецензиите си Велев регистрира, че точно за това приказват и праговете, които утвърди Министерски съвет, посредством които би трябвало да се обезпечи приходната част на фонда за електроенергийната система. Тези прагове са високи, с цел да останат свръхпечалбите в енергетиката и с цел да могат след това да се крадат, разяснява Васил Велев.
 Росен Христов ще запознае депутатите със тактиката си до 2053 година
Росен Христов ще запознае депутатите със тактиката си до 2053 година

Не е ясно какво следва от една полемика в Народното събрание

След към час работодателите ще имат среща с министъра на енергетиката Росен Христов и ще издигнат въпроса за показаната енергийна тактика на служебното държавно управление. Стратегията не става за нищо, ние тактика нямаме , а общ брой от разнообразни планове, като единствено някои от тях са различни. В енергийната тактика не е даден баланс нито денонощен, нито седмичен, нито сезонен, нито годишен на произвеждане и ползване, сподели Васил Велев в отговор на въпрос на News.bg дали въпреки всичко работодателите са подготвени на диалог с отрасловото министерство за предоговаряне на въпросната тактика.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов уточни, че и тази енергийна тактика ще мине като всички други тактики. Според него е неприемливо работодателите да научават за тази тактика в 16 ч. следобяд.
 Валентин Николов: Когато властта приготвя енергийна тактика, другите от ревнивост не я поддържат
Валентин Николов: Когато властта приготвя енергийна тактика, другите от ревнивост не я поддържат

Ядрената енергетика все още е без конкуренция, по думите му

Затова дали се сбъднаха прогнозите за студена и гладна зима, която да провокира всеобща безработица, Велев отговори на въпроса на News.bg, че явно зимата не е студена и апокалиптичните прогнози не се удостоверили. Той уточни, че България има възможностите да мине през рецесията по-добре от средноевропейските страни. Европа ще има дефицит на сила още дълго време и за това работодателите ще упорстват средствата по механизма REPowerEU да се децентрализират и влагат дейно и ефикасно в зелен и дигитален преход, който би повишил конкурентоспособността на хората.

Цветан Симеонов също добави, че безработицата спада и дефицитът на квалифицирана работна мощ все по-остро се усещат. Най-бързото и качественото избавление за всеки един бизнес са нововъведенията.
 Еврозоната, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз във фокуса на работодателите през 2023 година
Еврозоната, Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз във фокуса на работодателите през 2023 година

Асоциацията на организациите на българските работодатели показа своите приоритети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР