Това наистина е най-слабото правителство от 1989 година насам. Хората

...
Това наистина е най-слабото правителство от 1989 година насам. Хората
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Това е най-слабото правителство от 1989 година насам

Това в действителност е най-слабото държавно управление от 1989 година насам. Хората са на същото мнение, а това значи, че тези ръководещи би трябвало да си вървят. Коалицията приказва единствено в бъдеще време, не се взимат никакви ограничения за справяне с рецесията и инфлацията. Те не се слушаха в никого и изтърваха обстановката.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов.

" Ние питаме още от предходната година какво ще създадат ръководещите за справяне с инфлацията. Това, което те приказват, се разминава с действителността и обстоятелствата. Това е ръководство на алените линии и на бюджета на алено. Правителството не стопира да тегли задължения, които идващите ръководещи ще би трябвало да мислят по какъв начин да връщат. Най-лошото е, че тези хора не желаят да вслушат в никакво друго мнение. Ние непрекъснато даваме оферти, само че никой не ни обръща внимание. Очаквам в най-скоро време да ни кажат - ето я вратата, напускайте. Ние не им трябваме нито в комисии, нито в пленарна зала. Толкова доста оферти сме създали, само че никой не благоволява да ги прегледа. Аз съм доста обезпокоен от антикризисните ограничения, които ще показват. Те споделят, че идващите четири години ще вземат още 25 милиарда лв. заеми. Това е притеснително. Въпросът е защо ще се харчат тези пари и какъв брой още актуализации на бюджета ни чакат ", добави той.

" Планът за възобновяване не ми харесва. Освен на ръководещите, не виждам на кой различен харесва този проект. Няма да има смяна на критериите за влизане в еврозоната. Ако продължаваме с това ръководство, следващата година ще сме още по-малко готови за участие в еврозоната. Относно приемането на еврото би трябвало да има необятен публичен спор. Трябва да забележим какво ни дава еврото и еврозоната. Необходими са доста промени, само че като цяло аз съм песимистичен за еврозоната ", приключи Петър Чобанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР