Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS директорът на

...
Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS директорът на
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова успокои: Пикът на грипа премина

Това мнение изрази в ефира на NOVA NEWS шефът на НЦЗПБ проф. Ива Христова.

 

Специалистът посочи, че оттук-нататък случаите ще понижават гладко, само че дълготрайно. Тя сигнализира, че не би трябвало да се отпускаме и да считаме, че заплахата е минала.

 

Директорът на НЦЗПБ означи, че най-вече заболели сега има в София-област, само че там също се вижда забележителен спад. Експертът добави, че другите две области са Габрово и Пазарджик, само че там също се следи понижаване на случаите. Следващите области са Бургас, Пловдив, Перник, Варна, сподели още медикът. „ Има области, в които има и повишение, което беше и предстоящо “, уточни Христова. По нейни думи не е имало потребност от ограничения за цялата страна, защото областите по друго време навлизат в пика на грипа.

 

Във връзка със обстановката в София-град проф. Христова показа, че нормално столицата се намира към междинната за страната заболеваемост, само че този сезон тя е била много по-ниска и се задържа на това равнище. „ Няма потребност от оповестяване на грипна зараза, само че би трябвало да се съблюдават ограничения “, безапелационна бе тя.

 

Ученият разяснява и обстановката с COVID-19. Информира, че равнищата на разпространяване са ниски, а пикът е бил през ноември предходната година. Христова добави, че от седмици наред заболеваемостта пада.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР