Това коментира икономическият министър Емил Караниколов пред bTV, който обобщи

...
Това коментира икономическият министър Емил Караниколов пред bTV, който обобщи
Коментари Харесай

Караниколов: Подавайте писмени сигнали за корупция

Това разяснява икономическият министър Емил Караниколов пред bTV, който заключи корупционна скица, която се е случила в оперативната стратегия конкурентоспособност.

Той разяснява, че преди към три седмици ДАНС и прокуратурата са задържали чиновник на оперативната стратегия, против който имало подадени неофициални сигнали от редица компании.

„ Много подадоха сигнали, само че не желаеха да го създадат документално. Само една компания се съгласи да помогне”, разясни Караниколов. По думите му въпросният чиновник е желал пари от компаниите, като им е обещавал в подмяна да се класират за програмата.

„ Получихме един сигнал, в този момент имаме втори. Така се бори корупцията, само че всички би трябвало да помагаме”.

Министърът отхвърли да даде повече детайлности за случая.

Караниколов разяснява и предлагането на ГЕРБ да се усили отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби.

„ Нека има проверка на прехода. Всички проверки, които могат да се извършат, е добре да се извършат. Обществото би трябвало да знае по какъв начин е вървял процесът на раздържавяване”, счита Караниколов.

По думите му покупко-продажбите, които подлежат на инспекция, не са единствено на държавно равнище, а би трябвало да се ревизират и тези в общините.

„ В организацията за приватизацията има над 7000 сделки”, разясни той. Според него от проверките ще има резултат, тъй като по този начин ще станат ясни доста данни, които все още са недостъпни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР