Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине

...
Това кога черната кутия на разбилия се МиГ-29 ще замине
Коментари Харесай

Какво се случва с „черната кутия“ на разбилия се МиГ-29 в Черно море край Шабла

Това по кое време " черната кутия " на разрушилия се МиГ-29 ще замине за Русия и какви ще бъдат резултатите ще забележим в близко бъдеще, уповавам се, когато бъдат процедурно уредени въпросите за нейното изпращане. Това сподели пред публицисти в отговор на въпрос заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков.

" Не мога да кажа нищо повече от това, което към този момент всички знаят - че " черната кутия " е към момента в България, че тя има провали от удара в морето и заради тази причина има известно компрометиране на самото наличие. Това чувам по медиите и от отчетите, които бяха направени в " Граф Игнатиево " от експертите, сподели Стойков, представен от Българска телеграфна агенция.

На въпрос за какво не е изпратена към момента в Русия, той сподели, че доколкото знае има някакви процедурни проблеми по нейното изпращане. Стойков не се ангажира какви са те и със период за изпращането на устройството.

" Наистина периодите бяха планирани, без да бъдат известни усложненията, които ще се получат с изпращането ѝ в Русия, сподели ген. Стойков, който не се ангажира какви са тези усложнения. Разбирам тъгата и всички съпътстващи усеща, които провокира тежката загуба, в това число и за фамилията, и мога единствено да бъда съпричастен към тяхната горест ", сподели ген. Стойков в отговор на въпрос за изявление на брачната половинка на починалия при рухването на изтребителя водач.

" Ние получихме резултатите от инспекцията към Военна полиция и там прочетохме техните изводи. Не мога да кажа нищо повече от казаното там ", сподели ген. Стойков, запитан за дейности по отношение на участвалите в ръководството на полета. Оттук нататък текат и други инспекции, с изключение на тази, обвързвана с инспекцията от инспекцията за сигурност на полети към Военната полиция, сподели Стойков на въпрос за какво не се приказва за санкции.

" Предполагам, че откакто завършат тези инспекции, ще има и някакви подхванати ограничения ", добави той.

" Предизвикателствата са доста, дано да бъде разгласен първо кабинет, да забележим кой ще бъде новият министър и ние ще го срещнем, военната експертиза ще свърши всичко в къси периоди, с цел да го въведем в ситуацията бързо ", уточни ген. Цанко Стойков в отговор на различен въпрос.

Днес той взе участие в тържествения обред във Военната академия, където осем офицери от Випуск " Георги Стойков Раковски " 2021 - I-ва промяна получиха своите дипломи. Офицерите випускници са от специалността " Стратегическо управление на защитата и въоръжените сили ". От тях един военнослужещ е от Китайската национална република и един - от Република Северна Македония. Всички офицери приключват с отличен триумф. Първенец на випуска е капитан I сан Петко Якимов. Трийсет студенти, приключили образованието си в професионалните посоки " Национална сигурност " и " Психология " в разнообразни специалности на факултетите " Национална сигурност и защита " и " Командно-щабен ", също получиха своите дипломи. С отличие приключват 14 студенти. Магистър Николай Кисьов, студент в постоянна форма на образование от специалността " Национална сигурност и защита ", е отличник на Випуск " Георги Стойков Раковски " 2021 - I-ва промяна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР