Това, което ние обсъждаме и което всъщност е първоначалната квалификация,

...
Това, което ние обсъждаме и което всъщност е първоначалната квалификация,
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Бургас за катастрофата: Умишлено деяние, апелирам за мощна обществена подкрепа

„ Това, което ние обсъждаме и което в действителност е първичната подготовка, с която е почнало наказателното произвеждане, е причиняване на гибел, съзнателно, на две лица, вследствие на пътно-транспортното произшествие. Категорично, с оглед механизма на действието, мястото, където то е осъществено, и с оглед съвкупната преценка на всички обстоятелства и условия по случая, за нас обуславят и то по безспорен метод тезата, че се касае за съзнателно действие, а не за по неволя такова. “ Това сподели в изявление за Euronews Bulgaria Георги Чинев, областен прокурор на Бургас, по отношение на следствието на днешния тежък случай.

„ Апелирам към мощна социална поддръжка с оглед основаване на безспорна социална непоносимост към сходни действия и с оглед усилване интегритета сред правоохранителните органи за справяне с този проблем. Трябва да интензифицираме напъните си, взаимно с Министерство на вътрешните работи, да ги създадем още по-координирани, още по-организирани, още по-крути, в случай че желаете, по този начин щото решаването на този проблем да бъде реализирано един път вечно “, прикани той.

 
Мигрантският напън, това е ноторно прочут факт, в последните дни и месеци се усили, и то доста, и то в пъти. Не можем да чакаме намаляването му в бъдеще. Затова приканвам и моля към взаимни, проведени дейности на институциите, с оглед пресичането на този проблем и в последна сметка с оглед застраховане на публичния мир и здравето на хората, тъй като това е призванието ни като прокурори и въобще като правоохранителен уред.
Ето какво още показа той:

 

 

Успешното решение на този проблем, който е с национално значение, има народен отзив, е положителното междуинституционално взаимоотношение. Прокуратурата, без положително съдействие, без добра взаимна организация на работата с органите на Министерство на вътрешните работи, не би могла да се оправи. Но поставяме всички старания, в границите на нашите пълномощия и подготвеност, да реагираме съответно. Какво имам поради? Там, където законовите учредения разрешават, действаме безусловно безкомпромисно, в това число посредством внасяне и искане на съответните непрекъснати ограничения за неотклонение, каквато е мярката „ задържане под стража “. Прокуратурата, в което убеждавам българската общност, има решимостта, отговорността и съзнанието, че би трябвало да се реагира (както го е правила и досега) круто, уверено, за дефинитивното решение на този проблем.

 

Можем да кажем преди всичко, че това е една голяма човешка покруса, за която още веднъж си разрешавам да изразя откровените си съчувствия в човешки проект и съболезнования на околните и фамилиите на починалите служители на реда. Крехък е човешкият живот, още повече при такива нелепи, бих споделил, условия. Заслужават надълбоко свеждане на глави тези момчета, които изпълнявайки служебния си дълг, са желали оптимално гладко, с оглед защита на живота и здравето на 47 души, сред които дами и деца, да преустановят придвижването на рейса, който целеустремено, съзнателно, умишлено, със скорост, която по първични данни надвишава 80 км/ч, в сърцето на Бургас да се насочи към полицейския автомобил и да го безусловно опустоши, влачейки го повече от 50 метра.

Разбира се, че законът е идентичен за всички, само че особеността, която в тази ситуация прилагаме, с оглед пълномощията, които са изключителни на Окръжния прокурор в мое лице, предоставено е следствието, с оглед фактическата и правна трудност на случая и изключителния публичен и медиен интерес, на екип от следователи от Окръжната следствена работа в Бургас, както и на екип от наблюдаващи прокурори, които точно, детайлно и в цялост да изследват всички обстоятелства и условия към случая, с оглед ангажирането и реализирането на наказателна отговорност. Уверявам ви, че при задържането на причинителя на това действие ще действаме оптимално строго в границите на закона, като ще желаяме постановяване и на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и надлежно други дейности и ограничения, които законът ни разрешава.

Елена Танева, Euronews Bulgaria, Бургас
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР