Това, което ме впечатли най-много не е работоспособността или техническите

...
Това, което ме впечатли най-много не е работоспособността или техническите
Коментари Харесай

Най-красивото разиграване във футбола

" Това, което ме впечатли най-вече не е работоспособността или техническите качества, въпреки че и двете са на извънредно равнище, а методът, по който запълват терена, разбирането им за време и пространство, техническата им просветеност на тази млада възраст ".

Това са думи на някогашния нападател на " Ювентус " Алесандро Дел Пиеро, който не спести суперлативите си по адрес на този млад, гладен за триумфи и надарен състав на " Аякс " след края на последния съдийски сигнал на " Ювентус Стейдиъм ".

Снимка: Twitter
Беше една историческа нощ за момчетата на Ерик загар Хаг в Торино. Те освен опровергаха упованията на експертите, само че и го направиха със жанр.
" Аякс " си напомни славните времена, повали " Ювентус " посред Торино (ВИДЕО) Холандският гранд завоюва с 2:1 в реванша, Кристиано Роналдо не стигна на италианците
Кристиано Роналдо откри резултата с глава, само че голове на Дони ван де Беек и Матаяс де Лихт класираха холандците на полуфинал в Шампионската лига за първи път от 22 години.

Our boys #ForTheFuture. #UCL #juvaja pic.twitter.com/dDTTN9gYns
— AFC Ajax (@AFCAjax) 16 април 2019 година
И резултатът не е инцидентен. Футболистите на " Аякс " изкараха противниците си от зоната на техния комфорт и демонстрираха неща, почтени за най-голямата сцена. Разигравания, поради които се влюбваш във футбола.

Снимка: Twitter

След края на мача в обществените мрежи се появи едно гифче, което в най-пълна степен демонстрира блясъка на този позабравен исполин " Аякс ".

Ajax. pic.twitter.com/JbccVgojn4
— amadí (@amadoit__) 16 април 2019 година
Грандът от Амстердам не е просто тим, който играе хубав футбол. Съставът на Тен Хаг е машина за пресиране, която не даде никаква опция на " бианконерите " да си поемат мирис, или да получат свободни пространства за дейстие.

Ajax players left the dressing room to return to the pitch and celebrate with their fans again.#JuveAjax #Juvaja
W H A T A G A M E pic.twitter.com/wTC979GwA2
— Futbol Replays (@Futbol_Replays) 16 април 2019 година
Средната възраст на отбора на " Аякс " е 24 години, а класа несъмнено не липсва. Футболистите напуснаха съблекалнята, с цел да се върнат на терена и да честват още веднъж със своите почитатели.

На полуфиналите холандците ще се изправят против спечелилия от двойката " Манчестър Сити " - " Тотнъм ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР