Това, което хапвате, е съществено за кондицията ви, но дори

...
Това, което хапвате, е съществено за кондицията ви, но дори
Коментари Харесай

10 прости начина неусетно да ядете по-малко

Това, което хапвате, е значително за кондицията ви, само че даже здравословната храна може да ви попречи за понижаване на тежестта, в случай че ядете прекалено много.

Не се предлага рисково ограничение на калориите. Има трикове, които може да се употребяват, с цел да намалите количеството на храната, без да чувствате лишаване и даже без да усетите.

Мозъкът елементарно може да бъде подведен. Също е по-податлив към външни сигнали като празната паница, в сравнение с към вътрешни сигнали като цялостния корем. Това въздействие може да наклони везните във ваша изгода.

В книга: Ментално хранене: Защо ядем повече, в сравнение с си мислим създателят предизвиква да се употребява дневна 100-200 калорийна буферна зона, където мозъкът не усеща разлика какъв брой сте яли.

Обикновено ние ядем повече, в сравнение с би трябвало. Бихме могли да използваме едни и същи правила, с цел да влияем на държанието си и неумишлено да ядем по-малко. С времето тази разлика в калориите ще ни помогне да отслабнем. Това става постепенно, само че трайно и най-хубавото е, че е безболезнено.

Ето и 10 сполучливи метода да ядете по-малко, без да усетите:

1. Използвайте по-малки чинии

Пълната паница изпраща сигнал, че имате пълноценно хранене, а отчасти цялостната паница загатва за нищожно хранене, без значение от действителното количество храна. Използването на по-малки чинии и запълването им с храна е потвърден метод да се яде по-малко, без да усетите.

2. Сервирайте си с 20% по-малко количество храна

Може да ядете 80% от храната, която всекидневно бихте яли, и няма да усетите, в случай че някой не ви каже. Същото важи и в случай че ядете с 20% повече храна, ако консумирате зеленчуци.

3. Използвайте по-високи чаши

 10 елементарни метода незабелязано да ядете по-малко

Височината прави нещата да наподобяват по-големи от ширината даже когато размерите са идентични. Вертикалната линия наподобява по-дълга от хоризонталната линия. Можете да намалите калориите, като избирате по-високи чаши, в сравнение с необятни.

4. Яжте протеин за закуска

Доказано е, че закуски с високо наличие на протеини потискат апетита и понижават последващото хранене през целия ден. Прескочете вафлите и се ориентирайте към омлетите.

5. Яжте три пъти на ден

Сигурно си мислите, че честото хранене е по-полезно от това да се яде три пъти през целия ден. Данните обаче приказват друго. Въпреки че пропускането на хранене може да затрудни контрола на апетита ви, не е потвърдена изгодата от честото хранене върху апетита. Хранете се, когато се допуска, че би трябвало.

6. Махнете тестени закуски и сладкиши от вкъщи си

 10 елементарни метода незабелязано да ядете по-малко

Проучване потвърждава, че хората ядат доста повече, когато храната е забележима, в сравнение с в случай че е по-трудно налична. Допълнителното изпитание ви кара да поставите под въпрос цената на дейностите си и да се откажете от решение, за което по-късно може да съжалявате. За да избегнете спомагателната закуска, махнете я от погледа си или даже от вкъщи си. Дръжте потребните храни на видно и елементарно налично място.

7. Дъвчете деликатно

Повечето хора не дъвчат. Колкото по-малко дъвчете, преди да преглътнете, толкоз възможностите да ядете доста повече се усилват, в сравнение с при мощно дъвчещите хора. Дъвчете всяка хапка (преброяването на дъвкането ще помогне за развиване на този навик).

8. Не яжте от опаковката

Стомахът ви не може да брои. Когато не можете да видите какъв брой ядете, вие изгубвате следите и консумирате двойно или даже тройно количество храна, на това, което бихте изяли, в случай че сте отделили време да си сложите подобаваща порция. Използвайте паница, купа или салфетка. Уверете се, че получавате добра визуализация на всичко, което ще ядете, преди да вземете първата си хапка.

9. Не яжте пред тв приемника

 10 елементарни метода незабелязано да ядете по-малко

За огромна част от нас разсеяното хранене е равно на преяждане. Краят на предаване или филм е имитация, която значи подсъзнателно, че вечерята е завършила. Няма причина да не отделим 20 мин, с цел да седнем и да се нахраним вярно, след което да се насладим на предаване по малкия екран.

10. Не обръщайте внимание на модерните сякаш здравословни храни

Не би трябвало ли здравословната храна да е по-полезната за настина? На доктрина да. Но приказваме за в действителност здравословната храна - зеленчуци, плодове и други непреработени храни. Те рядко имат етикети. Вместо това храни със здравни искания нормално се преработват като по-добри други възможности.

Изследвания от лабораторията на Wansink демонстрират, че хората фрапантно подценяват калориите върху опаковката на биохраните. Хората също са склонни да ядат повече храна вследствие на тази неточност. Той показва този резултат като " ореол за здраве ". За същинско здраве се придържайте към скромни храни без непотребни етикети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР