Това каза пред Методи Андреев, преподавател, бивш народен представител и

...
Това каза пред Методи Андреев, преподавател, бивш народен представител и
Коментари Харесай

Методи Андреев: Какво прави съпругът на Pi ar Sevi в „Булгартрансгаз“? Заслужава ли заплата от 11 000 лв.?

Това сподели пред Методи Андреев, учител, някогашен депутат и ръководител на Комисията по досиетата.

Според него през първите 100 дни от ръководството си държавното управление е трябвало да прегледа другите регулатори.

„ Например Комисията за защита на конкуренцията. Настоящият състав на Комисия за защита на конкуренцията съществува от времето на Бойко Борисов. През годините Комисията се правеше на ощипана и не забелязваше монополите, които олигарсите на ГЕРБ създаваха в разнообразни сфери на българската стопанска система. Тази Комисия за защита на конкуренцията остава същата. Наивно е да разчиташ тя да бори монополите и да се бори със спекулата. Няма по какъв начин, тези хора са подвластни. Правителството закъсня със промяната на съставите на регулаторите. Насилиха се да сменят Комисията за енергийно и водно контролиране и нападнаха, съгласно мен голословно, някогашния ръководител на КЕВР, само че пък оставиха състава на Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за отбрана на потребителите и куп други такива комисии, чиито сегашни сформира са назначени по времето на ГЕРБ. Например Комисията за финансов контрол – там има откровени гербаджийски калинки, които не престават да пазят напълно безобразията, вършени по времето на Борисов. Смяната на тези регулатори е допустима и е нещо, с което държавното управление закъсня. Обстановката е необикновена и комплицирана. Трябва да може да се разчита на съществуването на справедливи и самостоятелни регулатори. В момента те нито са справедливи, нито са самостоятелни “, изясни Андреев.

Той е на мнение, че воденето на борба с основния прокурор Иван Гешев не пречи в това време на значими позиции в регулаторите да бъдат назначени почтени и кадърни хора.

„ И то назначени бързо, с цел да може държавното управление да разчита на регулаторите. В противоположен случай регулаторите ще вършат същото, което правеха и по времето на Борисов, тъй като са подвластни. Ето по тази причина не мога да дам позитивна оценка на първите 100 дни на държавното управление. Желание има, само че подготвеност няма, дейности няма. С голо предпочитание нищо не става “, приключи Методи Андреев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР