Това каза генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА

...
Това каза генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Ваксинацията спада - и то срещу смъртоносни заб...

Това сподели генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА в предаването „ Тази заран “.

„ За първите месеци, до момента в който действаше интензивно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха много неуправляеми и за жалост излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу “, уточни ген. Мутафчийски.

 

Според началника на ВМА всички би трябвало да си вземем поука от ковид пандемията. Той означи, че с всяка минала година имунизацията спада и то за смъртоносни болести като да вземем за пример детският паралич, което е доста съдбовно за в бъдеще.

В Деня на храбростта и празника на Българската войска основният доктор на въоръжените сили на България проф. доктор Мутафчийски разяснява какво е да бъдеш боен доктор.

 

„ Освен че би трябвало да бъдеш добре построен експерт като доктор, ти би трябвало да притежаваш и разнообразни качества, с цел да бъдеш боен доктор – най-малкото би трябвало да осъзнаваш каква е твоята задача, на какво си се обрекъл. Затова откровено се вълнувам, когато застана пред нашите курсанти, които са положили клетва пред знамето да служат на родината, да отдадат живота си. Те учат и военните науки, и медицина, което е извънредно мъчно “, означи той.
 

Въпреки компликациите специалността боен доктор е доста мечтана и курсовете са безусловно запълнени.

„ С всяка минала година приемният бал става все по-висок, става по-голям процентът на децата, написали боен доктор на първо предпочитание, което е безусловно осъзнато предпочитание. Има огромен интерес, както и към военно-медицински сестри. Децата се интересуват най-много от това какво е чувството да си на задача, какви са провокациите “, сподели генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР