Това каза общопрактикуващият лекар Гергана Николова пред Нова телевизия, коментирайки

...
Това каза общопрактикуващият лекар Гергана Николова пред Нова телевизия, коментирайки
Коментари Харесай

Многото болнични в Ихтиман били за ромки с няколко деца

Това сподели общопрактикуващият доктор Гергана Николова пред Нова телевизия, разяснявайки обстановката с множеството болнични, която разбуни духовете през последните дни.

Премиерът Бойко Борисов разяснява случай от Ихтиман, където доктор издал над 500 болнични за 1 година Там вложител се е оплакал, че няма по какъв начин да извърши поръчката си, защото половината му служащи са били в болнични.

„ Всеки който лекува деца, издава малко повече болнични “, посочи доктор Николова по този мотив, откакто говорила с него по телефона.

Тя описа, че това е доктор, който е издавал болнични на роми, работещи в дружество по ромска претовареност, и множеството имат по 4-5 деца .

"Там работят десетки дами по стратегия за ромска интеграция. Всичките имат по доста деца. Разболяват се едно след друго и някой би трябвало да ги гледа ", изясни Николова, защитавайки сътрудника си.

Тя е безапелационна, че е смешно да се твърди, че роми заплащат на лекари, с цел да им издават болнични.

Николова изясни издаването на доста болнични листове с някои законови разпореждания. Тя сподели, че съгласно разпоредбите е длъжна да напише болничен да вземем за пример на водач, който вечерта се напива и на идната заран е инвалид. Подобен е въпросът, в случай че човек е взел опиати или се е самонаранил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР