Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в парламента. По

...
Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в парламента. По
Коментари Харесай

Бойко Борисов Току-Що Обяви Съдбовното Решение! Ето Какво Ще Се Случи С Изтребителите!

Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в Народното събрание.

По време на парламентарния надзор той разгласи, че се чака работна група от РСК " МиГ " да направи обзор на място на моторите на самолетите и да даде оценка за цената за ремонта им.

Военният министър напомни, че още при започване на мандата си се е срещнал публично в България с генералния шеф на РСК " МиГ " и разследване на това е бил подписан меморандум, който се чака да бъде подписан и от съветската страна.

След като дойде работната група от РСК " МиГ " ще се реши дали всичките самолети ще бъдат обект на това съглашение или единствено част от тях.

" Всичко зависи от цената и степента на рационализация, която може да осигурим ", разясни Каракачанов.

Каракачанов сподели още, че крайната цена на съглашението сред държавните управления на България и Полша за обезпечаване на логистична поддръжка за самолетите МиГ-29, е 1,23 млн. евро на мотор или 6 138 000 за шестте ремонтирани мотора, като сумата е напълно изплатена от наша страна, предава Пик.

Той добави, че ресурсът на моторите е продължен с 350 часа, а гаранционният интервал, след осъществяването на ремонта на шестте български мотора, е 200 летателни часа или две години, което от събитията настъпи първо.

Военният министър напомни, че съгласно изискванията на подписаното от българското и полското държавно управление съглашение, понастоящем българските военновъздушни сили не престават употребата на четирите отремонтирани български и двата полски мотора, като реципрочно полската страна експлоатира два ремонтирани български мотора.

Пред публицисти в Народно събрание по-рано Каракачанов съобщи, че е направена " много амбициозна пътна карта ", съгласно която до края на юли 2018 година би трябвало да завърши цялата процедура по закупуване на бойни самолети - от даването на предложения, класиране на предложения.

Колкото повече предложения има, толкоз по-добре, уточни той.

Рамката е известна на всички - 1.5 милиарда лева - сума, гласувана от предходното Народно заседание, напомни министърът и добави, че тази рамка не може да бъде надхвърляна.

На въпрос за военната авиобаза в Граф Игнатиево Каракачанов съобщи, че проблеми там няма.

" Не считам, че е имало напрежение. Всичко е наред ", сподели той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР