Това е поредната история, която показва, че на фронта на

...
Това е поредната история, която показва, че на фронта на
Коментари Харесай

Притежателите на авторски права се оплакаха от публикуването на бял шум в YouTube

Това е следващата история, която демонстрира, че на фронта на битката против незаконното наличие се случват странни неща. Преподавател от музикалния факултет на австралийско висше образователно заведение качи в YouTube 10-часов клип, съдържащ единствено тон във тип на бял звук, генериран от самия него. Учудването на Себастиан Томчак бе голямо, когато стартира да получава тъжби по отношение на този клип.
Томчак учи другите аспекти, свързани с музиката и звуците, а белият звук е част от неговата работа. „На мен ми е забавно усещането на инцидентните и повтарящите се звуци и на това, по какъв начин се трансформира вниманието на всеки човек, когато ги слуша“ – сподели преподавателят.



Популярният уеб-портал TorrentFreak посочи, че клипът е оповестен още през 2015 година и от този момент австралиецът е получил пет тъжби: четири притежателя на авторски права счетоха, че белият звук им принадлежи и никой няма право да популяризира негови незаконни копия, както и фрагменти от тази „композиция“.



Обикновено, в сходни случаи видеото се блокира, само че в този случай притежателите на авторски права предложиха опция – Томчак да им изпраща парите от рекламата от страницата с клипа. Сега преподавателят се пробва да оспори това решение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР