„Това е новината, която не искахме никога да съобщаваме”. Така

...
„Това е новината, която не искахме никога да съобщаваме”. Така
Коментари Харесай

„Новината, която не искахме да съобщим”: отиде си една от легендите на Юве

„ Това е новината, която не искахме в никакъв случай да съобщаваме”. Така италианският футболен исполин Ювентус заяви за гибелта на една от легендите си – Джампиеро Бониперти.

На 92-годишна възраст Бониперти е умрял в болница в Торино, оповестиха от клуба. Само след няколко дни той трябваше да навърши 93 години. Джампиеро Бониперти е едно от най-големите имена в богатата история на най-успешния италиански тим – Ювентус. Бониперти прекарва цялата си игрална кариера в Ювентус, спечелвайки пет трофеи на Италия сред 1950 и 1961 година

Той беше част от един от най-емблематичните тимове в историята на италианския футбол и образува „ Вълшебното трио “ с Джон Чарлз и Омар Сивори. Негови са думите, трансформирали се в мото на Ювентус: „ Победата не е значима за Ювентус. Тя е единственото, което има значение”. Бониперти беше и почетен президент на Юве. Той е вторият най-резултатен футболист в историята на „ Старата госпожа”. За националния тим на Италия има осем гола в 38 мача. Наричан беше „ елегантният капитан “ и „ сеньор футбол “ поради майсторската игра, предаността му към клуба и големия му престиж измежду играчи и аудитория.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР